Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pilnie potrzebny prawnik ! - Norwegia

1 Post

(Damians)
Wiking
Witam Forumowiczów .
Znalazłem się w nagłej sytuacji i potrzebuję adwokata dobrego ,a konkretnie to pytam czy ktoś ma sprawdzonego adwokata ( który się specjalizuje w sprawach odzyskiwania pieniedzy od firm nieuczciwych) ,bo pójść do pierwszej kancelarii i wynająć jakiegos to nie problem.Mam adwokata ,ale wydaje mi się że kupił go moj były szef.Nie ufam Norwegom,więc jeżeli zna ktoś najlepiej Polskiego prawnika w Norwegii (o ile taki wogule jest ) to prosze o namiary .
Oczywiście jeżeli jest to jakiś Norweg(ale sprawdzony już wcześniej przez kogos ) to także proszę o namiary na takiego .
Mam do odzyskania spore pieniążki od byłej firmy i dla tego ,że nie jest to mała kasa to szef nie chce wypłacić .Jak przekalkulował sumke to zaczoł się targować żebym zgodził się na mniejszą kasę ,gdy się nie zgodziłem to powiedział że nic nie wypłaci.
Na policji zgłosiłem ,lecz nie są w stanie zobligować firmę do wypłaty tych pieniędzy,pozostał mi tylko prawnik.
Może ktoś był wcześniej w podobnej sytuacji,więc proszę o wskazówki jak najskuteczniej mogę wywalczyć swoje.

Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
To Ja
(Aliram)
Wiking
Witam znajduje się dokładnie w takiej samej sytuacji jak autor tematu, jeżeli komuś udało się już osiągnąć ten cel to bardzo proszę o pomoc. Od roku zabiegam o znalezienie dobrego prawnika, który zajął by się taką samą sprawą w Norwegii. Niestety Norwescy prawnicy słysząc o mojej Polskiej narodowości odmawiają mi współpracy, nikt nie chce się podjąć tego zadania. Mamy wszystkie dokumenty o nieprawidłowościach pracodawcy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
po pierwsze mistrzowie wymagana będzie umowa o pracę -- jeżeli żadne z was tego nie posiada to forsliksrådet nic tu nie da -- pogadacie sobie i tyle

forsliksrådet znajduje się w każdej gminie tj. na policji zazwyczaj

tylko nie wielu wie że prawo potrafi być okrutne a osoba czyli pracodawca ma prawo nie stawić się np. z powodu choroby i du//pa zbita

pani z polisz konekszjon może zrobić bo nie macie żadnej mocy urzędowej aby załatwiać takie sprawy

tu może pomóc arbeidstilsynet ponieważ nie zostały wypłacone żadne pieniądze osobie co narusza automatycznie prawo pracy

oraz związki zawodowe na które w tej chwili jest już za późno

zbliżają się święta i pracodawca wie że większość urzędów jest zamknięta do końca roku , otwarte będą na nowy rok -- czas działa na jego korzyść a twoją niekorzyść

jeśli interesuje ciebie adwokat to pisz na priv to poinstruuje ciebie co masz zrobić oczywiście jest już za późno w tym momencie , co najwyżej po świętach

ale mimo to mogę ci pomóc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Aliram napisał:
Witam znajduje się dokładnie w takiej samej sytuacji jak autor tematu, jeżeli komuś udało się już osiągnąć ten cel to bardzo proszę o pomoc. Od roku zabiegam o znalezienie dobrego prawnika, który zajął by się taką samą sprawą w Norwegii. Niestety Norwescy prawnicy słysząc o mojej Polskiej narodowości odmawiają mi współpracy, nikt nie chce się podjąć tego zadania. Mamy wszystkie dokumenty o nieprawidłowościach pracodawcy.

Skąd jesteś? W Drammen jest dobry prawnik Norweg, który odzyskał pieniądze mojego męża. Facet zna się na rzeczy. Tu są namiary Adwokat Torbjørn Schade tlf. 32235100, e-mail schade@drammensadvokatene.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
To Ja
(Aliram)
Wiking
Obecnie mieszkam w Polsce aczkolwiek wcześniej mieszkaliśmy w Drammen. Zameldowani byliśmy u szefa by przechwytywał wszystkie nasze dokumenty z urzędów. Pracowaliśmy 300km dalej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
już ci pisałem że nie masz szans nic załatwić będąc w Polsce
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
To Ja
(Aliram)
Wiking
jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś dodatkowe informacje to ja bym bardzo prosiła.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
kat ko
(dioniza01)
Nowicjusz
W Oslo jest polski prawnik Sebastian Garstecki
Advokatfirma Andersen & Bache-Wiig AS
Kristian Augusts gate 10
0164 OSLO

Tel: 23 28 33 00
Tel: 23 33 33 30 / 40 05 50 04 (polsko-języczny prawnik)
W naszej kancelarii pomagamy polakom w Norwegii w sprawach związanych z:
Prawem pracy
Prawem karnym
Prawem odszkodowania
Prawem emigracyjnym
Prawem cywilno-rodzinnym
Prawem administracyjnym związanym z rejestracją i prowadzeniem działalności w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Cesia Misia
(Patriccia)
Wiking
Witam, ostatnio miałam straszne problemy. Mianowicie miałam wypadek i strasznie źle sie czułam. Myślałam że samo przejdzie ale niestety. Sprawca wypadku twierdził, że zmyślam... ale kiedy zrobilam badania i zdobyłam dokumentacje medyczną okazało się, że nie jest tak cudownie jak wszyscy myśleli. Na szczęscie trafiłam na super firme. Niesamowite, wystarczyło żebym raz zadzwoniła a oni wszystko załatwili. Jeśli chcecie zdobyć odszkodowanie to tylko Omni Finances. Najlepiej wejdźcie na ich strone : odszkodowania.no i sami sprawdzcie.
Nadal jestem w szoku. Pracują tam świetni specjaliści i chyba działają cuda.
POLECAM !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Cesia Misia
(Patriccia)
Wiking
tylko OMNI FINANCES - SĄ NAJLEPSI !! NAPRAWDE POLECAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj