Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przepisy dotyczace przyjazdu dziecka do norwegii - Norwegia

Czytali temat:
7 Postów
Mira xxxxx
(mirjon)
Wiking
Witam, mam problem z zarejstrowaniem stalego pobytu dziecka w Norwegii, Czy ktos moglby mi podac ustawe dotyczaca wymogow jakie musze spelnic, zebym mogla zatrzymac dziecko w Norwegii.
Musze wiedziec ile mam zarabiac pieniedzy, ile musze miec godzin pracy miesiecznie zeby zameldowali mi dziecko i wydali pozwolenie na jej pobyt. Ponadto czy sa inne mozliwosci prawne, zeby zatrzymac tu dziecko.
Bardzo prosze o pomoc, Mira
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Tak ogólnie i bez wchodzenia w szczegóły :
-Proponował bym ... BARDZO... uważnie przejrzeć wszystkie dostępne INFORMACJE NA TEN TEMAT...
pełno tego jest ..na... TRZECH FORACH NORWESKICH ...
Niestety trzeba samemu wertować tematy post po poście ... żmudne to , niemniej jak najbardziej realne .
---
A już w szczególności z ostatnimi poczynaniami , Norweskiej Instytucji do spraw Dziecka ...zwanej ...-BV- .
---
W zależności od tego ile ma lat dziecko , jeżeli jest to przedszkolak masz mały kłopot , jeżeli dziecko jest większe to powinno mieć osobny Pokój i na czas Twojej Pracy , opiekę chociażby osoby obcej , /pomijam przedszkole /.
---Norge to nie Polska gdzie jest DUŻA tolerancja i przymykanie oczu , na drobne nieprawidłowości związane z bieżącym wychowywaniem dzieci / świadomie piszę dzieci , a nie POTOMSTWA / .
---
Jeżeli faktycznie chcesz tu przyjechać stricte do pracy , a jesteś samotną Matką ... to bardzo ryzykowne posunięcie .
---
Najlepiej niestety ...najpierw przyjechać samej ,załatwić pracę , normalne mieszkanie , zobaczyć na miejscu jak tu jest faktycznie , a dopiero ściągać dziecko , które nie jest przecież zabawką .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mira xxxxx
(mirjon)
Wiking
Dzieki za informacje. Mam stala prace, mieszkanie, a corka ma 15 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mira64 napisał:
Dzieki za informacje. Mam stala prace, mieszkanie, a corka ma 15 lat.
Z tego co pamiętam , to o ile faktycznie córka ma 15 lat to Ona sama musi wystąpić do UDI o łączenie rodzin .
---
Ty natomiast masz obowiązek zabezpieczyć Jej samodzielny pokój , a mieszkanie musi mieć podstawowy Norweski standard .
---
Ponieważ ciąży na Córce jeszcze obowiązek szkolny , to również powinnaś rozglądnąć się w Komunie /dział kształcenia młodzieży / o odpowiednią szkołę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...pamietaj

rowniez o wszystkich szczepieniach dla corki

oraz koniecznie musisz ja odrobaczyc przed przyjazdem

i po przyjezdzie do no. wiecej szczegolow znajdziesz,gdzie chcesz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
anka wrona
(mala2011)
Wiking
Witam!mam pytanie mam dwoje dzieci chlopca 9 lat i dziewczynke 5 lat mam zamiar wyjechac z dziecmi do norwegii czy dzieci musz miec osobne pokoje tzn.czy kazdy z osobna musi miec swoj pokoj (corka swoj,syn swoj?)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok