Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

prosba o wyjasnienie błedów EU - Norwegia

8 Postów
skubi86
(skubi86)
Wiking
prosiłbym o wyjasnienie jakie są błedy i dokładnie jakie czesci kupic do wymiany, mój norweski nie jest dobry wiec prosze kogoś kto jest tu dłużej ode mnie
pierwszy bład to przednie hamulce róznica ponad 30 % i przyczyne juz znalazlem wiec ok
drugi bład to ustawienie lampy przedniej o ile dobrze sie orientuje
trzeci stovmansjett z tego co wyczytalem to osłony odboje amortyzatorow oraz sworznie wahacza tylko nie wiem dokładnie które, os przednia
czwarty kamizelka odblaskowa / jej brak
jesli moglby ktoś dokładniej mi napisac byłbym wdzieczny , pozdrawiam

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Radek Moskal
(mRadek)
Wiking
Ustaw sobie światła.
Może zmieniałeś ostatnio żarówki, sprawdź czy dobrze siedzą w gniazdach.

Masz popękane lub brakuje osłon sworzni dolnych wahaczy po obu stronach w przednim zawieszeniu. Kup nowe + smar i wymień, zrób to szybko jeśli nie ma jeszcze luzów na sworzniach - nic o luzach nie napisali, lepiej sam sprawdź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
skubi86
(skubi86)
Wiking
ok dzieki za opis czyli jednak nie oslony amortyzatorow , problem tylko w tym ze ten wahacz dolny ktory idzie do koła jest nie wymienialny tylko to w przypadku mazdy jest cała kość / wahacz ale zmienie cale i powinno byc dobrze , jeszcze raz dzieki za pomoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Radek Moskal
(mRadek)
Wiking
Zorientuj się, czy nie można samej osłony wymienić. Jeśli nie ma luzów na sworzniu, to po co cały wahacz ruszać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Radek Moskal
(mRadek)
Wiking
8 Postów
skubi86
(skubi86)
Wiking
ok dzieki sprawdze luzy na podnosniku i wtedy zobacze co i jak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Robert .
(BilXtra)
Stały Bywalec
A dlaczego nic nie wspominacie o pierwszym punkcie. Trzeba przejrzeć hamulce z przodu, za duża różnica z hamowaniu. Rozebrać, osadzic na nowo klocki, sprawdzić zaciski i prowadnice w jarzmach bo może są zatarte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Radek Moskal
(mRadek)
Wiking
cyt.
pierwszy bład to przednie hamulce róznica ponad 30 % i przyczyne juz znalazlem wiec ok

Dlatego nic nie pisałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Robert .
(BilXtra)
Stały Bywalec
Fakt, co ślepemu po oczach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
skubi86
(skubi86)
Wiking
dziekuje wszystkim za odpowiedzi, pozdrawiam.Mam nadzieje ze za jakis czas bede potrzebował tej pomocy mniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok