Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Slowianscy krolowie Lechii - Norwegia

Czytali temat:
waldemar ch mario sosnowski Piotr Pańczak luki luk Josephvol.2 smith noregg HeartB (623 niezalogowanych)
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
To taka fajna propaganda dla "prawdziwych poljakow" co to marza o tym jakie to byly poljaki wielkie.
Pozwole sobie zacytowac cos z bloga Sylwestra vide: powyzsza "publikacja"

"Na tym blogasku wielokrotnie pogardliwie wyrażałem się o zbiorowych urojeniach, które infekują zbiorową psyche polską, ale to co powyżej to szczególnie smakowity przykład. To urojenia na poziomie brania Mocy za prawdę, albo wiary, że Europę, wtedy zwaną Śródziemiem, tysiące lat temu zamieszkiwały elfy.

XVIII w. p.n.e. i już w STAROŻYTNEJ LECHII żyli potężni KRÓLOWIE. Zaś sami (turbo)SŁOWIANIE to pojawili się, jak tylko cofnął się lodowiec. Innymi słowy Polska jest starsza niż Majowie, niż egipskie piramidy, ba, niż pierwsze dynastie egipskie, niż pismo klinowe Sumeru (o 300 lat!).

Ofkors takie brednie żyją w internecie od lat, ale zastanowiło mnie, czemu (chyba) poważne wydawnictwo też się w tym babrze. Zastanowiło na chwilę – przecie zaraz zdałem sobie sprawę, że cała masa poważnych wydawnict nie ma oporów przed produkcją i dystrybucją najdzikszych bredni o medycynie i zdrowiu na przykład, więc czemu historia miałaby być wyjątkiem."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(Krowa)
Stały Bywalec
Jak to czemu sie babrze? Babrze sie w mysl sentencji " ku pokrzepieniu serc ", ktora jest antidotum na wszelkie bolaczki gospodarcze i spoleczne kraju. Nadmierne pokrzepianie moze jednak doporowadzic do samouwielbienia co nie jest zbyt zdrowe. No coz, kazde lekarstwo ma swoje dzialania uboczne
Jedni pija.....inni pokrzepiaja serce. Skutek ten sam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Nie nalezy zapomniec, iz dzielny przedstawiciel Lechii zaplodnil nieskalana i owoc owego niepokalania w postaci Jezusa ma polskie geny.
To tlumaczy dlaczego owi zostali obwolani krolem i krolowa Polski.

Ciekawi mnie teraz jak bedzie z ich obywatelstwem.
Wszak kraina miodem plynaca nie jest az tak chetna do rozdzielania tego cennego tytulu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Polsce potrzeba historyków na miarę Henryka Sienkiewicza i Wincentego Kadłubka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
bebel