Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kończy mi się pozwolenie tzw,Oppholdstillatelse... - Norwegia

Czytali temat:
Katarzyna D. Paweł Czepek Monika ;) GRZEGORZ SOBÓR Kasia19881 Bejnarowicz tomson666 Marek Cyraniak (3304 niezalogowanych)
6 Postów
Jakub Kloc
(Kubekhg)
Wiking
kończy mi się pozwolenie tzw,Oppholdstillatelse...
czy potrzebuje przedłużyć to pozwolenie czy już Polacy ni muszą tego robić???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie musisz, ale powinienes sie zarejestrowac na stronie UDI i doslac kopie paszportu i kontraktu o prace lub zaswiadczenia z bronnoysund. Dostaniesz od nich dokument bezterminowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
spadam spadam
(juzmnienie ma)
Wiking
jak donosza norweskie srodki przekazu mozna to zrobic w CENTRUM OBSLUGI PRACOWNIKOW ZAGRANICZNYCH lub na najblizszym komisariacie policji ,tam idziesz ze swoim kontraktem i paszportem,po odczekaniu otrzymujesz na nieokreslony czas taki papierek co sie zowie registreringsbevis,i potem se juz spokojnie chodzisz na rybki,po pracy lub zamiast do pracy,to juz wedlug wlasnego uznania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
bohun, ale po co stac w kolejce na politi? Nie lepiej sie zarejestrowac przez internet, dwa dokumenty im wysłac pocztą a zaoszczedzony czas poswiecic na łowienie ryb?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Jakub Kloc
(Kubekhg)
Wiking
dziękuje bardzo.czyli wysyłam kopie kontraktu i paszportu.
i na rybki albo na narty pobiegać.jak kto woli pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Monika D
(NiuNia84)
Wiking
Musisz zarejestrowac sie najpierw przez internet na udi.no i ze swistkiem rejestracji trzeba isc na policje z paszportem i kontraktem na prace. Jak sam nie zarejestrujesz sie przed wycieczka na policje i tak odsla Cie najpierw na www.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok