Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

górnik czy ciapaty - Norwegia

Czytali temat:
sM M Przemyslaw Chmielewski Jon Doe Anna Bak z s K T Kris polo P. H. Jan . marco polo mariola drozdowska defenderr JakubCeran (1501 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dlaczego nie ma wrzeszczotu w Polszy na ten temat
Saga o polskim górnictwie: Dopłaty do górnictwa to 7 mld zł rocznie. Jak rozwiązać ten problem?
Zdaniem premier Ewy Kopacz rząd co roku dopłaca do górnictwa 7 mld PLN. W jaki sposób można zaoszczędzić te pieniądze i jak pomóc górnikom w znalezieniu lepszego zatrudnienia? W ciągu ostatnich 25 lat dopłaty do górnictwa można oszacować na 175 mld PLN. Ile mogłoby za to powstać nowych fabryk i miejsc pracy lub kilometrów nowych autostrad? / źródło: wynagrodzenia.pl
a ile muślimy mają zjarać z polskiego budżetu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@jasta102: Widzisz nawet mimo iz volksdeutschem jestes to czasem potrafisz troche myslec. Szkoda tylko ze nie dokonczyles twojej mysli najsensowniejszym zakonczeniem: na garnuszku panstwa czyli podatnikow: ani gornik ani ciapaty. I o ile problem ciapatego mozna latwo rozwiazac nie wpuszczajac do kraju o tyle z gornikami trzeba zrobic to samo co Thatcher zrobila w UK.

Wszystkie kopalnie ktore sie uda to sprywatyzowac, poniewaz istnieja w Polsce kopalnie prywatne ktore przynosza zysk. Ktorych sie nie uda i nikt nie bedzie chcial ich kupic nawet sami gornicy za symboliczna zlotowke to poprostu zamknac. A w ramach tego iz poprzednie rzady w konia tych gornikow zrobily to by mieli czas na przygotowanie do nowego zawodu to rok lub dwa wyplacic im pensje za nic nie robienie (oraz oczywiscie zachowac im to co sobie na emeryture wypracowali w koncu pracowali) co i tak bedzie tansze niz dalsze doplacanie do kopaln ktorych nikt nie przejmie.

Proste skuteczne kapitalistyczne rozwiazanie z powodzeniem juz wczesniej w UK stosowane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
W RPA masowo zamykają kopalnie złota, platyny i diamentów, bo z 1500 metrów nie opłaca się wydobycie. A w Polsce jacyś panowie urioili sobie że będą z 2000m wyciągać węgiel. Politycy bezczelnie kłamią że są w stanie pomóc tym panom od wyciągania węgla z 2000 m. A fakty są takie że to polskie górnictwo trzeba w trybie natychmiastowym zaorać. Polski górnik wydobywa 700 ton rocznie, rosyjski 2000 ton, a australijski 10.000 ton. Cena węgla w Roterdamie 45$/t/. Cena węgla w polskim składzie od 200$ wzwyż.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kuzynie Krzysztofie
aby zrozumieć mnie należy uznać moją wiarę we wszystko co twierdził pochowany na Wawelu twórca Państwa Polskiego
Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy.
Polacy są narodem idiotów.
Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to kurwy!
Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Lomo: Ale socjalista takim jak Kaczor lub Donald sie tego nie wytlumaczy, taka juz ich natura ze jak jest cos biale to powiedza ze czarne jak ich koledzy beda cos mogli na tym zarobic kosztem podatnikow. I niechodzi tu o same pensje gornikow lecz takze o pensje Prezesow koszta maszyn produkowanych przez zaprzyjaznione korporacje etc. itd.

Tylko kapitalizm moze to zmienic, wiec rejstrujcie sie na www.ewybory.msz.gov.pl i oddawajcie glosy na Partie KORWIN jedyna kapitalistyczna w Polsce ktora ma szanse dostac sie do Sejmu by chociaz moc patrzec amatora cudzej wlasnosci na rece.

@jasta102: Ja banderowcow ani chachlow w drzewie genealogicznym nie posiadam.... A co do Pilsudskiego to jakiz z niego tworca skoro on szkopskie srebrniki przyjmowal a generala Rozwadowskiego do wiezienia wpakowal. To takie podziekowanie za uratowanie skory przed komuszym sznurem, zupelnie w niemieckim stylu musial od szwabow sie czegos nauczyc.

Lecz jedna sprawa w Slowianskiej historii jest jasna jak slonce, zadna demokracja 465 swin korytnych Polsce nigdy nie sluzyla. Najlepiej sie wiodlo gdy u steru byl prawdziwy wodz ktory potrafil bande zlodzieji chwycic za mordy. Dlatego tez bracia Slowianie Rosjanie na demokracje mawiaja diermokracja (czyli gownokracja) i teraz maja prawdziwego wodza: Putina. Wreszice moga byc oni dumni ze swojego kraju ktory ostatnio juz wszystkim niedowiarka udowodnil ze Slowianska technologia istnieje i dziala lepiej od tej zachodniej ktora co chwila w szpitale przycelowuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
napisał:

@jasta102: Ja banderowcow ani chachlow w drzewie genealogicznym nie posiadam....

wspominałeś, że coś cię wiąże z Czartoryskimi
a ja pamiętam jak co roku Czartoryski na grób mojego wuja Podbielskiego znicz przynosił i z pół godziny postał
a i mój pierwszy rower w życiu jako 3 latek to po Czartoryskim dostałem używany niestety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@jasta102: A jak ty do niby swojego wuja Podbielskiego dotarles skoro nawet ojca nieznasz? Chyba ze chcesz sedziego ukrasc tozsamosc, ale on to nawet "Stavangeru" na oczy nie widzial.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powtarzam
jeśli masz coś z Czartoryskimi wspólnego to
niestety ale posiadam już dwie mendy w familii
ciebie i tego chorego z Eidsvoll
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@jasta102: Powtarzac to sobie mozesz, szkopski wielki patriota ichniejszy Führer niejaki Adolf tez sobie powtarzal ze wygrywa podczas gdy Slowianska armia zblizala sie do Berlina. Ba nawet kreslil na mapie posuniecia nieistniejacej juz 9tej Armii.

Wiec twoje powiazania z Czartoryskimi zapewne podobnie maja sie do rzeczywistosci jak w powyzszym przypadku historycznym. A jesli nawet to co mowisz by prawda bylo to kuzynostwo jest zupelnie inna forma pokrewienstwa niz ta o ktorej mowisz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Obaj kuzyni w cyrylicy lepiej obeznani ode mnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok