Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Solberg młóci na perkusji - Norwegia

Czytali temat:
Jarek --elinski Tomasz Sutor Tomasz Szymkowski Radoslaw Chilinski Agata Dymna Grażyna katarzyna Dariusz Brzóziek Karol Życzkowski Łukasz Z Wojciech ... Wiesława Woźniak Agnieszka Moja Norwegia (636 niezalogowanych)
10 Postów
Agnieszka Moja Norwegia
(AgnieszkaaaM)
Redaktor
Premier Norwegii integruje się z młodzieżą...

Narzekacie, że nasi politycy są zbyt sztywni i oderwani od wyborców? Podczas swojej wrześniowej kampanii wyborczej Erna Solberg udowodniła, że jest “równą babką”. Podczas wizyty w liceum w Bodø, dała się poznać jako wytrawna perkusistka. Zobaczcie sami:

A tu oryginalna wersja soft:

dbtv.no/4459153998001#Erna_Solberg_spill..._aa_faa_ut_aggresjon

Którą wolicie?

...a partia traci poparcie

Czy popisy pani premier mają coś wspólnego ze słabnącym poparciem dla jej partii ?

Ostatnie sondaże źle jednak wróżą Partii Konserwatywnej pani premier (Høyre). Opozycyjna Partia Pracy (Ap) prześcignęła w popularności partie prawicowe razem wzięte (34,5 proc.) i jest w tej chwili silniejsza niż cała konserwatywna koalicja rządząca (37,9 proc.):
www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Ap-stor...-maling-8182043.html

- Najważniejszy z tego wniosek jest dla mnie taki, że poparcie dla konserwatywnego bloku w ostatnich wyborach parlamentarnych to przeszłość - powiedział przewodniczący Ap Jonas Gahr Støre. Widać, że w Norwegii jet potrzeba innej polityki, interpretuje wyniki sondażu.

Erna Solberg wierzy jednak, że uda jej się jeszcze odbudować sympatię wyborców. Swoim “I’ll be back” - cytatem z “Terminatora”, którym zareagowała na słabe wyniki Høyre we wrześniowych wyborach lokalnych - pokazała, że ma dystans do siebie i chce zaskarbić sobie sympatię młodszych wyborców.

Czy się jej uda?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(robbie)
Wiking
zmiksowana. nie gada tylko rabie po garach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok