Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Toll/clo - Norwegia

26 Postów

(EwelinaFijalkowska)
Wiking
Czesc wam wszystkim razem i z osobna
Toll zatrzymal mi paczke, karza mi doslac fakture badz paragon...
Orientuje sie ktos w jakim czasie dojdzie do mnie paczka po "ewentualnej" zaplacie za clo i dostarczeniu im tejze faktury?
Milego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
EwelinaFijalkowska napisał:
Orientuje sie ktos w jakim czasie dojdzie do mnie paczka po "ewentualnej" zaplacie za clo i dostarczeniu im tejze faktury?
Milego dnia

N-I-E-D-O-J-D-Z-I-E NIGDY! KONFISKUJĄ WSZYSTKO. TO TAK JAK Z TYM ROWEREM ZABRALI I NIMA!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Milego dnia

Wszystko zależy od tego co jest akurat w tej paczce,
na przyszłość, jeżeli ktoś przesyła tobie paczkę z polski, to niech równocześnie wkłada do środka kopię rachunków lub faktury, a oryginał przesyła tobie zwykłą pocztą.
Taka czynność jest mało absorbująca i kosztowna, a naprawdę ułatwia później odbiór paczek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(EwelinaFijalkowska)
Wiking
Rysku dzieki za odp. W paczce jest mala kamerka sportowa...i po sprawdzeniu w kalkulatorze nie przekracza kwoty... napisalam do sprzedawcy czy dolaczyl paragon tak jak prosilam lecz jeszcze nie uzyskalam odp... mnie tylko chodzi o to w jakim czasie dojdzie ta paczka do mnie jak im dostarcze ten paragon/fakture...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Rysku dzieki za odp. W paczce jest mala kamerka sportowa...i po sprawdzeniu w kalkulatorze nie przekracza kwoty... napisalam do sprzedawcy czy dolaczyl paragon tak jak prosilam lecz jeszcze nie uzyskalam odp... mnie tylko chodzi o to w jakim czasie dojdzie ta paczka do mnie jak im dostarcze ten paragon/fakture...Naprawdę jest to trudno autorytatywnie określić, różnie to bywa, jak to z celnikami, czyli ludzkim czynnikiem.
Skoro to tylko jeden sprzęt to może być kwestia tygodnia, dwóch, pamiętaj jednak iż jesteś w Norwegi, a tu urzędnikom naprawdę się nie śpieszy i to zgodnie z prawem administacyjnym tego państwa.
Powodzenia i cierpliwości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(EwelinaFijalkowska)
Wiking
o nieeeee tak dlugo???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
GRZEGORZ SOBÓR
(omegags)
Początkujący
w mojej paczce była elektryczna maszynka do strzyżenia włosów używana w PL lecz przy wyjeździe zapomniana i została wysłana paczką i też została zatrzymana przez toll niestety nie posiadałem faktury zakupu bo po co i te urzędasy odesłały paczkę do PL choć wyrażałem chęć zapłaty opłat które sobie wyliczą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(EwelinaFijalkowska)
Wiking
wrrrr.... ale mnie zalatwili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok