Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polak Polakowi wilkiem ? - Norwegia

141 Postów
Agata jackowska
(agataja)
Stały Bywalec
Owszem, zdarzaja sie jednostki, ktore z roznych wzgledow probuja gnebic i niszczyc innych chcacych tu zyc Polakow. Sama to przezylam, gdy kilka lat temu przyjechalam do Norwegii. Z dnia na dzien okazalo sie, ze polski pracodawca mnie oszukal. Okazalo sie , ze zostalam bez pracy, ktora miala byc legalna i bez mieszkania.
Znalazly sie jednak osoby, ktore mi pomogly i im bardzo jestem wdzieczna za pomoc. Dzeki tym osoba nie stracilam wiary w ludzi i gdy jestem w stanie komus pomoc , to pomagam.
Wiem, co przezywalam wtedy i co moga czuc osoby, ktore znalazly sie w podobnej sytuacji do mojej.

Prosze nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka, bo krzywdzicie tym tych dobrych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Cześć Agato,
szukam od dłuższego czasu pracy w Norwegii, problemem moim jest słaba znajomość języka. Chciałbym się załapać do jakiejkolwiek pracy, a w ogłoszeniach jednym z wymogów jest język. Może znasz jakieś strony lub kontakty, gdzie poszukują pracowników. Zaraz po podjęciu pracy chciałbym zacząć uczyć się języka. Za wszelkie informacje dziękuję. Pozdrawiam Kuba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a co umiesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Tomasz S
(brus78)
Nowicjusz
Kuba.. Teraz jeśli nie masz pracy masz najlepszy okres na nauke języka.
Jesli powiesz ewentualnemu pracodawcy ,że bedziesz się uczył jak cie przyjmie to zapomnij.
Zatem bierz się za książki... Język to podstawa .. niejednokrotnie wazniejsza od umiejętności ale..No wlasnie ale nauka języka to długi proces.. więc zaczynaj już teraz i nie czekaj
Ja i wielu na tym forum to przechodziło o pewnie się ze mną zgodzą
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok