Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Szukam pomocy prawnej - Norwegia

Czytali temat:
greg lewandowsky Lolekolek (627 niezalogowanych)
3 Posty
artur Tomala
(artur_tomala)
Wiking
Potrzebuję pomocy ponieważ celnicy chcą mnie obłożyc potężnym cłem za auto na polskich blachach. Problem w tym że ja to auto wypożyczyłem ojcu na okres jednego roku co mam na pismie. On może w norwegii jezdzic bo jego żona mieszka w polsce. Ja posiadam samochód na norweskich blachach ale celnikom bez adwokata tego sie nie da wytłumaczyc. Może ktoś zna adwokata co mówi po polsku lub po niemiecku.Prosze o porady.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
tak twoj tata mogl jezdzic tutaj ale pod warunkiem ze ty byles obok i pewnie to tak interpretuja.kolega wlasnie robi pkk w swoim polski aucie za ktore zaplacil 70000 koron.przykre ale prawdziwe.octawia 2001czy 2002!!!!!!!!!!!! rzycze powodzenia on nie wygral majac adwokata ale probowac trzeba.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Agnieszka xxxxx
(agnes943)
Nowicjusz
z tego wynika ze jesli moj syn bedzie prowadzil moj samochod do Polski ja musze jechac z nim ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Jeśli ty jesteś właścicielem auta to ty musisz siedzieć obok kierowcy nikt nie może jezdzić twoim samochodem bez ciebie po norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Irek Stolarski
(IrekStolarski)
Nowicjusz
Witam

Trochę się zmieniły przepisy dotyczące aut na polskich tablicach a mianowicie: wcześniej mogła jeździć samochodem zarejestrowanym na Ciebie osoba, która ma bliskiego w Polsce a teraz auto podlega pod Ciebie i nie może nawet przebywać w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
@ @
(majoliwit)
Początkujący
?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Tomasz Nierzwicki
(Advokat1)
Wiking
Jeśli byłaby potrzebna pomoc polskojęzycznego adwokat w Norwegii, mówiącego biegle także po niemiecku i norwesku, proszę zajrzeć na stronę:
www.eos-advokat.no

Porady prawne i reprezentację przed sądami w Norwegii i w Polsce oferuje polski radca prawny wpisany na listę adwokatów zagranicznych w Norwegii.

Tel.:
(0047) 46 55 00 18 (NO)
(0048) 604 49 80 94 (PL)

E-mail: post@eos-advokat.no
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok