Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Michał Kopciński Krzysztof Adamek karolina kwiatkowska Nicas Nicolson m m (2421 niezalogowanych)
5 Postów
Patrycja Maciejewska
(patrycjanna)
Wiking
Dla wszystkich mieszkancow Vinderen jest to duzy szok. Ale jak mowia w kazdej narodowosci znajda sie takie osoby ktore psuja reputacje innym ktorzy pracuja uczciwie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
patrycjanna napisał:
Dla wszystkich mieszkancow Vinderen jest to duzy szok. Ale jak mowia w kazdej narodowosci znajda sie takie osoby ktore psuja reputacje innym ktorzy pracuja uczciwie.

Gdzieś mam reputacje, która jest wy-generalizowana poza moją osobą przez pana X na podstawie pana Y.
Gdzieś mam ludzi, którzy generalizując szufladkują innych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Patrycja Maciejewska
(patrycjanna)
Wiking
Ale ja nie twierdze ze oni szufladkuja nas za to co sie wydarzylo.mieszkam 8 lat na tej samej ulicy co doszlo do napadu i mimo to mogli by mnie "zaszufladkowac" jednak tego nie robia,oczywiscie jako sasiedzi rozmawiamy o tym bo kazdego moglo to spotkac!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1627 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
wrzeszczot napisał:
niektorzy sa tu dluzej niz rok czy dwa i poznali wiecej niz 19 krajowcow np i jezeli kazdy nastepny powiela zachowania poprzednich i nie wystapil nawet jeden wyjatek od zasady ?

Dla mnie powody mogą być dwa.
1. Wyjatkowy pech- zdarza się czasem i nie mamy na to wpływu poza tym że musimy byc bardziej wyczuleni niż inni.
2. Coś nie tak jest nie z napotkanymi 19 ,tylko ta drugą stroną. Wtedy należy przypatrzec się sobie ale nie z perspektywy " jestem taki zajebisty" tylko z pytaniem " hmm może robię, mówię, zachowuję się-począwszy od miny na wejściu- nie tak?

W 90% przypadków obstawiam pkt nr 2.

I nadal twierdzę że nawet jak 127 jest nieporozumieniem to pozostałe 4.563.982 są ok więc generalizowanie jest debilizmem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Coś nie tak jest nie z napotkanymi 19 ,tylko ta drugą stroną. Wtedy należy przypatrzec się sobie ale nie z perspektywy " jestem taki zajebisty" tylko z pytaniem " hmm może robię, mówię, zachowuję się-począwszy od miny na wejściu- nie tak?

to znaczy ze jak ktos wyglada jak sierota i nie zna prawa to mozna go okradac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1627 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
cysiek2 napisał:
Coś nie tak jest nie z napotkanymi 19 ,tylko ta drugą stroną. Wtedy należy przypatrzec się sobie ale nie z perspektywy " jestem taki zajebisty" tylko z pytaniem " hmm może robię, mówię, zachowuję się-począwszy od miny na wejściu- nie tak?

Absolutnie nie. Nie wolno okradać nikogo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
patrycjanna napisał:
Ale ja nie twierdze ze oni szufladkuja nas za to co sie wydarzylo.mieszkam 8 lat na tej samej ulicy co doszlo do napadu i mimo to mogli by mnie "zaszufladkowac" jednak tego nie robia,oczywiscie jako sasiedzi rozmawiamy o tym bo kazdego moglo to spotkac!!!

Dobrze, dobrze, nie krzycz tylko.

Wiec, wyżej napisałaś, jak oni popsuli Twoją reputacje ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Asikhb napisał:
cysiek2 napisał:

Absolutnie nie. Nie wolno okradać nikogo.

To dlaczego rząd polski okrada obywateli ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
bo to nie rzad
albo nie polski
img.wiocha.pl/images/b/e/be4c52db96c3dc52b784410e3162e678.gow

ide sie posmiac dalej z norwegow
zobaczymu kiedy o tym napisza na mn