Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polak potrafi....przewozili 470 kilogramów mięsa - Norwegia

Czytali temat:
Sylwester Jastrząb Aleksander Zdunek m m (924 niezalogowanych)
111 Postów
Zenek Brzezinski
(zenon32)
Początkujący
Dwoch polaków mieszkających i pracujących na Północy Norwegii pobiło chyba nowy rekord w przewozie mięsa

w niedziele tj 04 .01.2015 .

www.altaposten.no/lokalt/nyheter/article10510538.ece

Zajęłoby 474 kg mięsa przez granicę

Niedziela była dwie osoby z polskiego obywatelstwa zatrzymał się na stacji granicznej Kivilompolo.

- Oni byli w drodze do Norwegii z mięsa i alkoholu powyżej dopuszczalnej kwoty. Zgłoszone przez organy celne, pisze Zachodni Finnmark Policja na Twitterze.

Operacje Geir Roar Nesbø nakazuje Altaposten że dwie Polacy mieli o wiele więcej niż do kwoty prawnej z nich:

- Jeden z nich miał 170 kg mięsa, pozostałe 304 kg, zwykle dopuszcza się zgromadzić dziesięć kilogramów produktów mięsnych, serów i pasz. Oprócz mięsa mieli odpowiednio 3,8 litra i 2,5 litra spirytusu, która jest także kontyngent celny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów

(AgnieszkaJa)
Nowicjusz
A przeciez niedawno pisalam o swiniaku. Nikt mi nie wierzyl. 170 kg.to akurat 1 zdrowa sztuka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
tez pisalem keidys o swinianku o.O
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
AgnieszkaJa napisał:
A przeciez niedawno pisalam o swiniaku. Nikt mi nie wierzyl. 170 kg.to akurat 1 zdrowa sztuka.

No ja taką jedną widziałem jak jakiś Cebulak do samolotu zabrał na oko ze 150kg miała.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
- Jeden z nich miał 170 kg mięsa, pozostałe 304 kg, zwykle dopuszcza się zgromadzić dziesięć kilogramów produktów mięsnych, serów i pasz. Oprócz mięsa mieli odpowiednio 3,8 litra i 2,5 litra spirytusu, która jest także kontyngent celny

ha ha ha..........hi hi hi

wy chyba nie wiecie co tu się dzieje tak naprawde polaczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
Zenek Brzezinski
(zenon32)
Początkujący
kolejna wpadka na tym samym przejsciu tym razem Litowców

To był kolejny, istotny konfiskaty papierosów, piwa i mięsa na stacji granicznej Kivilompolo między Norwegią i Finlandią w Kautokeino gminy, informuje kierownik operacyjny West Finnmark Policji na Twitterze.

Były dwie osoby z Litwy, który został zatrzymany z 20 kg mięsa, 2160 papierosów i 30 litrów piwa.

Litewski duet został ukarany grzywną 7500 koron.

www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article7741271.ece

Kautokeino - Finnmark Północna Norwegia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
Mazury napisał:
Cóż to za sensacja? 400 kg mięsa na kilka osób? News na miarę forum Moja Norwegia...
Wpadają tylko płotki, rekiny są bezkarne...
k.

i taka jest prawda,tylko nie wszyscy to pojmuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Były dwie osoby z Litwy, który został zatrzymany z 20 kg mięsa, 2160 papierosów i 30 litrów piwa

20 kg miesa na 2 osoby to dopuszczalna ilosc po 10 kg na łeb ale lekko ponad 10 ram fajek i 2 zgrzewki piwa to żadna sensacja.Chłopaki sobie wiezli fajki i alko na 2 miesące/ Te nory to faktycznie w jakims innym swiecie żyją.
Jeszcze jak napisali w nagłówku Stoppet med 2160 sigaretter jakby to była wielka sensacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Mieszkam niedaleko granicy ze Szwecja, w Østfold.
Czesto odwiedzam naszego "søta bror" w celach zarowno zakupowych jak i rekreacyjnych ( polecam odwiedzenie uroczego Strømstad ).

Calkiem niedawno temu napotkalam sie na spacerze wzdluz fiordu na pewnego zielonego ludka.
Siedzial sobie na skladanym krzeselku, z lornetka, termosem i piwem Zubr.
Siedzial tak sobie na tym zimnie i siedzial.

Na nasz widok zmieszal sie odrobine. Widzac to polskie piwo zapytalam sie milo po polsku czy potrzebuje pomocy. Wtedy on sie juz bardzo zmieszal...i czmychnal. Uslyszalam slowa zaczynajace sie na k* oraz h*. Prawdziwy polski czlowiek pracy jednym slowem.
Poniewaz czmychnal w pospiechu, to zostawil swoja reklamowke, termos i swoje krzeselko.

Dopiero podczas porannego przegladu wiadomosci, natrafilam na artykul, w ktorym szef celnikow w Svinesund opwiada o nowym trendzie wsrod szmuglerow.
Narazajac sie na zimno i niewygody bytowania w lesie, sledza prace celnikow i czekaja na dogodny moment aby dac info o wolnej drodze.

Pomyslowosc polskiego czlowieka nie zna granic.

www.nrk.no/ostfold/tollerne_-_-vi-blir-s...-smuglere-1.12135800
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
a ja wlasnie z moją szefową na ten temat rozmawiałem. i cóż sie okazało : mieso z przemytu jest kupowane masowo przez norweskie restauracje. ona osobiscie zna wielu wlascicieli, ktorzy tak robią. wiec błagam, odwalcie sie od Polaków.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok