Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Chcemy wyjechać do Norwegi - Norwegia

Czytali temat:
*** *** Akademiker Sivilarkitekt Przemek M Dawid M (937 niezalogowanych)
1 Post
Alicja Białk
(AlaAlicja)
Wiking
Witam jestem tu nowa ; )

Chcemy z mężem wyjechać do Norwegii dokładniej do Oslo , mamy tam rodzine ale wiadomo na rodzinie to najlepiej na zdjęciu ; ) Wiedz chciałam sie zapytać jak wygląda sytuacja z pracą jako mechanik samochodowy ?
Ja moge sie podjąć każdej pracy tylko jestem w 3 miesiącu ciązy i nie wiem jak to bedzie wygladało z zatrudnieniem ? prosze o jaką kolwiek pomoc , podpowiedż ; ) z góry dziękuje i pozdrawiam ; )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
GRZEGORZ SOBÓR
(omegags)
Początkujący
jeżeli jesteście zdeterminowani i macie silną wolę przetrwania oraz będziecie razem na dobre i na złe nie macie się czego bać a pozostając w tym upadającym kraju czeka was tylko nędza lub monotonia emeryta.Ważne jest tylko to by do takiego wyjazdu dobrze się przygotować aby na początek nie wylać sobie kubła zimnej wody na łeb
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
AlaAlicja napisał:
Witam jestem tu nowa ; )

Chcemy z mężem wyjechać do Norwegii dokładniej do Oslo , mamy tam rodzine ale wiadomo na rodzinie to najlepiej na zdjęciu ; ) Wiedz chciałam sie zapytać jak wygląda sytuacja z pracą jako mechanik samochodowy ?
Ja moge sie podjąć każdej pracy tylko jestem w 3 miesiącu ciązy i nie wiem jak to bedzie wygladało z zatrudnieniem ? prosze o jaką kolwiek pomoc , podpowiedż ; ) z góry dziękuje i pozdrawiam ; )

Pracy dla meza szukaj na stronach finn.no lub nav.no , chociaz bez norweskiego to szanse na znalezienie zatrudnienia sa raczej kiepskie. Sa jeszcze firmy typu adecco, choc tam bez norweskiego pewnie takie same slabe szanse.
Maz musi miec papiery potwierdzajace wyksztalcenie kierunkowe oraz praktyke. Jezeli maz nie jest mechanikiem z wyksztalcenia, to szane na znalezienie pracy w tym zawodzie ma zerowe.

Osoby co jest w ciazy nikt tutaj nie zatrudni. Pracodawcy sie po prostu nie oplaca zatrudniac osobe, co moze pojsc na zwolnienie lekarskie w kazdej chwili, przy czym pracodawca bedzie zobowiazany do placenia pierwszych 2 tyg. chorobowego, no i nie moze zatrudnic na to miejsce zadnej innej osoby na stale.

A co rodzina, dadza chociaz zakwaterowanie na te kilka miesiecy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
AlaAlicja napisał:
Witam jestem tu nowa ; )

Wow... no to sie na panstwo pieknie przedstawiliscie... prywatne rodzinne brudy wywlekac publicznie....masakra

... rodzina wiadomo ze co ....?? ... ja sie mam swietnie z swoja rodzina... nie wiem o jakim zdjeciu mowa?

....czytac forum , sa tu setki watkow na ten temat.... do znudzenia ...

o zatrudnieniu marza ludzie mieszkajacy w Norwegii ... to tak zeby naswietlic troche sytuacje w krainie miodem plynacej..

PS : przeprowadzka w trzecim miesiacu ciazy to moim zdaniem czyste szalenstwo...ale decyzja nalezy do was
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Sandra Wegrzyn
(sandroslawa)
Wiking
Z tego co wiem, łatwiej jest znaleźć prace w mniejszych miejscowosciach. Mąż mechanik znajdzie prace jeśli zna dobrze chociaż angielski, a kobiete w ciązy rzeczywiscie nie zatrudnia , mnie nie zatrudnili.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok