Witam wszystkich. Niedługo bo już w kwietniu chce jechać do Norwegii pracować
Od małego pracowałem z ojcem przy remontach i wykończeniach niestety wszystko na czarno i nie mam żadnych papierów potwierdzających moje doświadczenie... więc znalazłem kilka ciekawych ofert pracy w norwegi za 150-170 NOK/h czyli pracując 6 dni w tygodniu przez cały miesiąc po 8 h to wypłata teoretycznie powinna wyjść nawet przy stawce 150 NOK/h 28800 NOK. Firma która daje prace zapewnia też zakwaterowanie ale wiadomo cisnąć sie ciągle z innymi ludźmi w małych ciasnych pokoikach i spać po kilku w jednym pokoju kusi aby poszukać jakiegoś mieszkania samemu albo chociaż oddzielnego pokoju bo wiem że mieszkania są strasznie drogie (dodam ze mówię o wynajęciu mieszkania w Oslo lub Bergen bo w tych miastach znalazłem najwięcej zachęcających ofert). Przyjmijmy ze znajdę jakieś malutkie mieszkanie za które w Oslo bym płacił około 10000 NOK to z wypłaty zostało by 18800 NOK ile bym wydał na jedzenie jeżeli będę mieszkał sam ? Dodam też że nie planuje szybkiego powrotu do PL więc nie będę raczej oszczędzał na jedzeniu
Jak ktoś wie to niech napisze ile kosztuje np karnet na basen czy na siłownie np w Oslo bo też chciał bym wrócić do treningów, ile kosztuje strzyżenie u fryzjera w norwegi itp. takie podstawowe rzeczy . Na pewno wezmę ze sobą sporo jedzenia jak będę wyjeżdżał z Polski ale ciekawi mnie ile powinienem mieć ze sobą pieniędzy aby jakoś na tym jedzeniu z PL i funduszach przeżyć pierwszy miesiąc głównie do pierwszej wypłaty
Wiadomo początek nie będzie łatwy ale nikt nie mówił że będzie łatwo
I chciałem też zapytać bo czytałem gdzieś, że po przyjechaniu do norwegi trzeba zgłosić na posterunek coś tam załatwić o co z tym chodzi to prawda ?
POZDRAWIAM WSZYSTKICH !

POZDRAWIAM WSZYSTKICH !