Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

korona - Norwegia

Czytali temat:
(489 niezalogowanych)
58 Postów
Mariusz Mariusz
(rodziu81)
Nowicjusz
Oczywiscie zgodze sie ze na Swieta NOK zawsze spada ale zobacz na dolara czy funta (tam jest nas 10 razy wiecej niz w Norwegii) i kurs tych walut nie zmienia sie, a wrecz rosnie. Obecny trend jest zwiazany z cenami ropy i nie bylbym wcale taki pewny ze korona pojdzie w gore. Raczej o 0,50gr mozemy zapomniec w najblizszym czasie a przyzwyczaic sie do kursu rzedu 0,45 albo nizej. W tej chwili na rynku jest mega nadpodaz ropy, w interesie USA jest utrzymanie ceny jak najnizej zeby zgnebic Rosje ktorej gospodarka podobnie jak Norwegii na tych surowcach opiera sie, a rykoszetem dostaje korona.
Tak wspomnialem o kursie bo przy pewnych oszczednosciach (ja wydaje 80% swoich zarobkow w PL) robi sie znaczaca roznica.
pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Mariusz Mariusz
(rodziu81)
Nowicjusz
Hahaha to zes ameryke odkryl. Kursy walut podlegaja spekulacjom.... co ty nie powiesz? Naprawde zaskoczyles mnie tym i oswieciles. Do tej pory nie moge do siebie dojsc i zasnac. I podejrzewam, chyba slusznie, ze pewnie ty jestes jednym z tych co maja wiedze i graja na obnizke korony.
Bardzo dobrze, wez sie wyspij bo chyba po 12-16h szorowania szmata czy noszenia cegel nie widzisz co czytasz. Przeciez napisalem ze USA jada na znizke ceny ropy, zeby zgnebic Rosje, czyli SPEKULUJA (zacytowales moje slowa) za co obrywa sie wszystkim dostawcom tego surowca czyli chocby Norwegii, nie wspominajac innych (Iran, Wenezuela, nawet Kanada i Australia). Oczywiscie ze dolar w takiej sytuacji bedzie sie umacnial. Po prostu dalem odpowiedz odnosnie poprzednich komentarzy, ze obecny spadek korony wobec zlotego jest zwiazany z przyjazdem rodakow na Swieta, bo nie jest. Koniec dyskusji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok