Mazury napisał:
Odnośnie opinii, że ekolodzy biorą pieniądze za blokowanie budowy dróg - kompletna bzdura. Brałem udział w blokowaniu budowy A4 przez Górę Św. Anny oraz zbierałem pieniądze na kampanię w obronie bagien Rospudy. Robiłem to społecznie, pomimo tego słyszałem prosto w oczy ile 'biorę' (300 dolarów dziennie) za swoją 'pracę'. Zauważyłem, że niektórym ludziom nie mieści się w łepetynach, że można coś robić dla zasady bez udziału agentów gazpromu, masonerii czy żydocylkistów.
Greenpeace powstał w 1971 roku, być może założyciele są na tyle wiekowi, że nie mogą skakać po platformach wiertniczych - o kogo Ci konkretnie chodzi?
k.
Karol.Ky napisał:
Mazury napisał:
Ja jestem zainteresowany. Działałem kiedyś w organizacjach ekologicznych i bardzo sobie cenię te doświadczenia. Greenpeace robi spektakularne akcje, jedne są mniej, inne bardziej udane. Istnieją jednak kilkadziesiąt lat, odnieśli przez ten czas tyle sukcesów, że można ich uznać za organizację mającą wpływ na świadomość ludzi, przepisy ochrony środowiska, rzeczywistość wokół nas - również tą część, która nie umie pisać albo oszczędza prąd na ważniejsze dyskusje.
k.
Turysta11 napisał:
Napisałem tylko info co kto myśli na temat sytuacji z połowów rybek i zagrożeń z powodowanych nadmiernym wyławianiem. + odwierty na terenie arktycznym, jutro się podzielę tą informacją z zainteresowaną osobą i tyle.
opinie i czy są osoby zainteresowane ta organizacją.
Z racji zawodu romawialem z wieloma "znawcami" ekologii nalezacymi do greenpeace. Wiekszosc z nich nie ma zielonego pojecia na tematy zwiazane z biologia i ochrona srodowiska. Nie wiedza czym sie rozni ekologia od ochrony srodowiska. Za lapowki blokuja budowy drog m.in w Polsce. Zjezdzaja sie, wynajduja roslinki, zwierzatka, ktore nawet tam nie istnieja. W zamian za kase odchodza. Dzieki nim Polska zaplacila milionwe kary, bo znawcy znalezli rosliny, ktore w naszym kraju nie wystepuja, przyjechala kontrola i nie znalazla na zadnym stanowisku, ktore oni wskazali. Pare lat ten greenpeace zbieral 1% z podatkow na badanie wod geotermalnych w Polsce. Widzales gdzies wyniki ich badan? A wiesz dlaczego glowny zalozyciel grenpisiorow odszedl z tej organizacji w roku 1986?
Patrick Moore.
Greenpeace skutecznie utrudnia zycie biologom.