Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dofinansowanie do czynszu z nav - Norwegia

Czytali temat:
halina manka miroslaw wojtkowski darek d Tomasz Guźniczak Amanda Bakowicz Anna normatyw TomekBergen (2599 niezalogowanych)
7 Postów
wiola sliwinska
(wiki2002)
Wiking
Mam wielki problem z Nav.zmienil sie moj status finansowy ale nadal pracuje.jestem tu z dzieckiem i nie poradze sobie z czynszem.bylam kilka razy w nav i kazdy z petentow mowil co innego.jeden ze udziela mi pomocy a drugi ze oni nie sa od tego.to gdzie idze sie w celu udzielenia pomocy????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
oni maja specjalnie chyba tak organizowane grafiki zeby kazdy mowil co innego na swojej zmianie....

musisz zapytac o søknad for bostøtte.. wypelnic( troche kartek jest) i zlozyc ( prawdopodobnie u nich) i czekac na odpowiedz.....

prawdopodobienstwo pozytywnego rozpatrzenia sprawy bardzooooo niskie... ale mozesz sie odwolywac .... co nie zawsze skutkuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
wiki2002 napisał:
Mam wielki problem z Nav.zmienil sie moj status finansowy ale nadal pracuje.jestem tu z dzieckiem i nie poradze sobie z czynszem.bylam kilka razy w nav i kazdy z petentow mowil co innego.jeden ze udziela mi pomocy a drugi ze oni nie sa od tego.to gdzie idze sie w celu udzielenia pomocy????

Tak, jak napisal Ronn, musisz wypelnic i zlozyc wniosek o bostøtte, zajmuje sie tym Husbanken i w wiekszosci przypadkow znajduje sie w tym samym punkcie co NAV. Ponizej masz kalkulator. Zawsze jest brany pod uwage dochod za ubiegly rok kalendarzowy, ale jesli Twoja sytuacja materialna ulegla pogorszeniu, to jest na to rubryka we wniosku i dolaczysz 3 ostanie odcinki wyplat.
tjenester.husbanken.no/bostotte-kalkulator/index.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
wiki2002 napisał:

Lepiej wypelnij søknad elektronicznie, nigdzie nie bedziesz musiala chodzic. Obawiam sie, ze trzeba bedzie zalaczyc pliki (zdjecia) wszystkich stron kontraktu na mieszkanie oraz zaswiadczenie z politi registreringsbevis/varig oppgoldsrett/permanent oppholdstilatelse.
Jesli sytuacja zmienila sie drastycznie na gorsze lub lepsze, a wedlug Husbanken jest to roznica w dochodzie 50 000 i wiecej rocznie, to musisz to napisac i dolaczyc lønnslipy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
licz sie z tym, ze moga Ci zaproponowac bilet powrotny do PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
wiola sliwinska
(wiki2002)
Wiking
Myslicie ze pomoga czy tak.jak milka pisze bilet powrotny? Dzieki za informacje.jutro ide tam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
milka_milka napisał:

Genialne
Ona ma sie starac o bostøtte z Husbanken, a nie zasilek z opieki socjalnej.Decyduja wylacznie dochody, a nie humor urzednika. Zlozy wniosek i dostanie odpowiedz. Nikt z Husbanken nie odpisze jej, ze moga jej kupic bilet powrotny.
Za chwile, pewnie znowu napiszesz, ze nie mam takich doswiadczen, to nie mam pojecia o czym mowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
wiola sliwinska
(wiki2002)
Wiking
Dzieki wielkie za pozytywne slowa jestem juz tak zestresowana ze mam dosc wszystkiego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:
milka_milka napisał:

Genialne
Ona ma sie starac o bostøtte z Husbanken, a nie zasilek z opieki socjalnej.Decyduja wylacznie dochody, a nie humor urzednika. Zlozy wniosek i dostanie odpowiedz. Nikt z Husbanken nie odpisze jej, ze moga jej kupic bilet powrotny.
Za chwile, pewnie znowu napiszesz, ze nie mam takich doswiadczen, to nie mam pojecia o czym mowa

a masz takie doswiadczenia?

pisalam juz na MN o przypadku gdy dziewczyna poszla po pomoc a dostala biley dla siebie i corek

komus tu dokucza mania wielkosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
wiki2002 napisał:
Dzieki wielkie za pozytywne slowa jestem juz tak zestresowana ze mam dosc wszystkiego

lepiej byc mile zaskoczonym niz niemile rozczarowanym

nie zycze zle ale o auentyczna hisoria
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok