Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Oświadczyny - błagam o pomoc - Norwegia

Czytali temat:
Sylwia Czajka mi misz tomasz t Kasia K Konstancja MojaNorwegia Agnieszka Niecikowska Kuba Grass Kicsi Szívem gosia72 Gośka Szymoniasty26 Slawek Prabucki Karolina Natalia Gołębiewska Dawid112 Krystian Gębala (2520 niezalogowanych)
4 Posty
Łukasz Szymanek
(Lukasz_Szymanek)
Wiking
Witam serdecznie wszystkich użytkowników,
Postanowiłem, że oświadczę się dziewczynie na sławnym pulpit rock. Bilety lotnicze kupione, hotel już wybrany (Bogu dzięki jeszcze nie opłacony), pierścionek jest... Dziś chciałem zarezerwować podróż stavanger - tau - preikestolen - tau - stavanger. Problem polega jednak na tym, że nie widzę możliwości zarezerwowania w tym terminie dosłownie nigdzie! Pobyt planuję w dniach 24.10 - 26.10 - powiedzcie proszę, że w tym okresie istnieje możliwość dostania się na pulpit rock Czy to możliwe, że w październiku nie ma takiej opcji?
Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź,
Pozdrawiam,
Łukasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(LuSii)
Stały Bywalec
Spokojnie oddychaj ... z tego co wyszukałam sezon jeszcze jest otwarty
ut.no/tur/2.2990/ ... ale kolega coś mi wspominał że już po wrześniu zamykają szczelnie drogi .. zapytam się go błyskawicznie i dam jeszcze znac ...

p.s. extra pomysł z tymi oświadczynami !! szczęsciara !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ROBERT SIGØYNER
(dresler81)
Stały Bywalec
Aaaaaaa dobre Fajna sprawa i popieram Ale ja nie wyjdzie na Ambonie, to szarpnij się na Trolltungę. Większa wyrypka fizyczna przy dojściu, a jak ją zmęczysz to na 99% nie będzie miała siły odmówić W końcu milczenie to tez zgoda.
Żartuję, oczywiście, z tym zmęczeniem, ale tez wiem, że z zaręczynami ciężko czekać do nowego sezonu. Więc chyba lepiej w razie "W" zmienić miejsce
Jakkolwiek życze powodzenia i rzuć jakąś fotę po fakcie
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
autobusy jezdza od kwietnia do wrzesnia
www.regionstavanger.com/en/Product/?TLp=40142

Rest of the year: Ferry from Stavanger to Tau and corresponding bus to Jørpeland. The remaining part of the way is by taxi from Jørpeland to Preikestolen Mountain Lodge (around 9 kilometres).

www.ryfylke.com/en/Product/?TLp=33967&am...t-Rock-Preikestolen=
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Łukasz Szymanek
(Lukasz_Szymanek)
Wiking
Dziękuję Wam bardzo za okazanie zainteresowania - biorąc pod uwagę, że przeczytałem już praktycznie cały internet i wciąż nie znam wszystkich odpowiedzi, jesteście jednymi z nielicznych, którzy są w stanie mi pomóc.

Więc tak: planuję to już od dwóch tygodni i właściwie, to chyba trochę wyłysiałem, więc nawet, jeżeli nie będzie możliwości dotarcia busem z portu w Tau do parkingu Preikestolen, to najwyżej wypożyczę samochód, dlatego bardziej istotny jest dla mnie prom (Stavanger - Tau), tym bardziej, że z tego, co pisała koleżnaka LuSii drogi są szczelnie zamknięte - cokolwiek by to nie znaczyło Nie jestem najlepszym poszukiwaczem informacji i za cholerę nie mogę znaleźć nazwy portu w Stavanger, a tym bardziej jego strony - pisałem też mail'a do tamtejszej informacji turystycznej z zapytaniem o "działalność promu w październiku", ale póki co nie otrzymałem odpowiedzi Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii... stawiam piwko, ewentualnie colę

I jeszcze pytanie do dresler81 - mógłbyś coś więcej napisać o tym miejscu? A w szczególności o trudności trasy? Od razu zaznaczam, że nie jesteśmy urodzonymi taternikami, co nie zmienia faktu, że jakiś czas temu poradziliśmy sobie z trasą nad Czarny Staw z parkingu "pod Morskim Okiem" (żeby nie było, bez pomocy koni) . Planuję na tydzień - dwa przed wyjazdem zaaranżować jakieś wspólne bieganko, cobyśmy się delikatnie zahartowali Oprócz kondycji pozostaje jeszcze jedna kwestia - moja Luba to taka troszkę boidupka, więc jak zobaczy przepaść 500m dwa metry od swojej stopy, to albo spadnie, albo siądzie i zostanie, albo wskoczy mi "na barana" i, pomimo tego, że ma kapitalną figurę, po 20 metrach pod górę sturlamy się razem na sam dół:]

Niestety nie mogłem odpisać wcześniej,
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Łukasz Szymanek
(Lukasz_Szymanek)
Wiking
fullcasco napisał:
autobusy jezdza od kwietnia do wrzesnia

Rest of the year: Ferry from Stavanger to Tau and corresponding bus to Jørpeland. The remaining part of the way is by taxi from Jørpeland to Preikestolen Mountain Lodge (around 9 kilometres).

www.ryfylke.com/en/Product/?TLp=33967&am...t-Rock-Preikestolen=

Ok nie doczytałem tego do końca - z tego, co piszesz z promem nie będzie problemu, a to już całkiem nieźle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok