Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

„Boże chroń mnie od Polaków" - Norwegia

Czytali temat:
Michal Kawka endriu tracz (794 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Z resztą poradzę sobie sam
....
Ponoć na emigracji najgorzej trafić na Polaka. Nie dość, że nie pomoże, to poważnie zaszkodzi. A już Polak na stanowisku kierowniczym może zniszczyć życie. Z emigracji docierają o nas niepokojące wieści. I to od rodaków.
biznes.onet.pl/boze-chron-mnie-od-polako...5655730,1,news-detal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów
nadin .
(nadins)
Początkujący
Ciekawy temat ,dla niektórych wręcz niewygodny ,niezręczny. Jestem ciekawa jak sie rozwinie temat czytając ten artykuł to niestety w większości prawda .Niejeden Polak sie z tym zgodzi...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
taka menda jasta udaje uzytkownika forum a jak mu zarzucil manipulacje i udowodnic malostkowosc to od razu okazuje sie ze to kapus i smalcownik z dostepem do panelu administracji
i na nic merytoryczne argumenty jasta zbanuje niewygodnych lub madrzejszych dyskutantow

a tera komentarze

Artukuł tak jakby przedstawiające historie z róznych aspektów zycia na emigracji. Wszystkie sytuacje klasyczne, filmowe. Czy to nie dziwne?! Zawsze z dystansem podchodzę do takich artykułów mających na celu przyciągniecie uwagi, podsycenie, przeciwstawienie itp. Zdarzają sie sytuacje niemiłe z polakami. Trzeba wziasc pod uwage , ze duzo cwaniaczków wyjechało, bez większego wykształcenie i poziomu wychowania. Oczywiście bez urazy dla uczciwych rodaków itp. Dlatego miejcie dystans do takich artykułów, bo niby kim jest autor tego teksciku?! Socjologiem?

Lepiej się zastanowić jakie cwaniary i złodzieje zajęli miejsce polskiej młodzieży w naszej ojczyźnie! Takiej zdemoralizowanej, rozwydrzonej, leniwej, aroganckiej bandy przeróżnej światowej chołoty nigdy u nas nie było!
Wystarczy się rozejrzeć wokół siebie. I za sam wygląd ryja 3/4 tej dziczy wywalić natychmiast z kraju.

Prawdopodobnie nie zdajecie sobie nawet sprawy ale to żydowskie media nauczyły Was opluwać siebie nawzajem. To właśnie michniki, urbany, bartoszewskie i wildsteiny mówią najgłośniej:- "... bo my Polacy tacy jeteśmy, bo my Polacy tak robiliśmy, bo taka o Polakach jest Prawda..."
A ja mówię G prawda.
To stek antypolskich kłamst.

To Czego Brakuje Polakom Dawno zostało nazwane - BRAK ETYKI. A zaczyna się od tych najlepiej wykształconych. Było kiedyś takie powiedzenie, co trzeba zrobić , żeby zostać profesorem - trzeba wydać książkę i dwóch kolegów. Ale poważnie etyka to coś takiego co czasem mulimy z uczciwością ale to nie to samo

Z jaką częstotliwością będzie onet zamieszczał ten sam artykuł? Kiedy powtarzasz człowiekowi, że jest głupi, to po którymś z kolei stwierdzeniu uwierzy. Dlaczego onet tworzy z pojedynczych przypadków standard zachowań Polaków za granicą? Czy nie dosyć już tego napuszczania na siebie rodaków? W czym onet jest lepszy od Macierewicza, Kaczyńskiego, czy też tego pseudo-naukowca od robaków (niestety nazwiska nie pamiętam)?

idzie wojna i trzeba miesa armatniego najlepiej zeby wrocilo z emigracji

w kraju bedzie sie praca oplacac tusk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
jelop nie doczytal do konca

O tym, że nie można generalizować, świadczą też badania organizacji OECD przeprowadzone w 2011 roku. Okazuje się, że pod względem zachowań prospołecznych, wcale nie wypadamy najgorzej. Zdolnych do niesienia pomocy innym jest 33 proc. Polaków. Znacząco wyprzedzamy takie kraje jak Francja, Hiszpania, Czechy, Włochy, Turcja czy Grecja. Te badania napawają optymizmem. Podobnie jak wpisy na forach internetowych, na których rodacy przebywający na emigracji służą sobie pomocą i radą. Każdy kij ma dwa końce i jak w każdym społeczeństwie, także i polskim, zdarzają się i ci lepsi, i gorsi. – Rożni są rodacy, oczywiście, ale jedno wiem. Bardziej boli zawiedzenie się na rodaku niż obcokrajowcu. Podświadomie oczekujemy wsparcia, jakiejś lojalności genetycznej, kulturowej, niestety, to tak nie działa – twierdzi Aleksandra Łojek.

biznes.onet.pl/boze-chron-mnie-od-polakow-z-reszta-poradze-sobie-,18563,5655730,1,news-detal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
sam tu Chamie pisałeś kiedyś, że nigdy więcej nie zatrudnisz u siebie Polaka
bo to pijaki złodzieje, nieroby i kombinatory i potraciłeś projekty przez nich
to w czym od ciebie się różni żydowska propaganda:
sąsiednie kraje wytykają nam też nasze słabości. Ponoć nie wylewamy za kołnierz, mamy lepkie ręce, jesteśmy podejrzliwi, skąpi i zamknięci w sobie. Krążące o nas negatywne opinie można wytłumaczyć niechlubnymi incydentami i zrzucić na karb różnic kulturowych. Gorzej jednak, że nieprzychylnie o Polakach wypowiadają się także rodacy. Ponoć na emigracji najgorzej trafić na Polaka. Nie dość, że nie pomoże, to poważnie zaszkodzi. A już Polak na stanowisku kierowniczym może zniszczyć życie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
powtarzasz sie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
może z komentarzy coś co bardzo się przyda osobie chcącej otworzyć sklep z polską żywnością bądź innymi towarami w Królestwie
broń Boże reklamować się na polskim forum, czy w polskich mediach
....
~adam do ~kkdj: HAHAHA! ,a my z zona wyjechalismy 8 lat temu, mamy wlasny maly sklep. Jak zakladalismy, zona mowila do mnie, zebym oglosil sie w lokalnej polskiej gazecie i na forum. Odmowilem. Sklep troche ruszyl i polacy sami zaczeli przychodzic, i powiem Wam, ze od takich klientow to z dala, targuja sie o grosze, zwracaja towar pod byle pretekstem, wmawiaja ze zle zamowiony, no i stale powtarzaja,"Widze, ze biznes sie kreci" HAHAHA. To apropos polskiej mentalnosci. Jednakze ciagle mam wielu znajomych polakow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Rawiak napisał:
już po tytule wiedziałem kto tak inteligentny wątek może wypocić , prawda jasta.
ty przymule byś wiedział , że to
...
Współpracownik redakcji OnetBiznes. Absolwentka Wydziału Polonistyki na Uniwersytecie Warszawskim.
Justyna Sobolak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a mnie się druga wypowiedź bardziej podoba
...
~Marysia : Jest to niestety bolesna prawda,która nas prędzej czy później wykończy,w Polsce i na obczyźnie Rosjanin popiera Rosjanina,Niemiec Niemca ,Francuz Francuza a Polak wszystkich tylko nie Polaka,a co on jest k. mądrzejszy ode mnie,skoro ma więcej niż ja to na pewno to ukradł,a ty Xuju myślisz sobie że jedziesz fajną furą to możesz mnie wyprzedzić o takiego wała, nie jesteś lepszy ode mnie,polecenia Szefa z obcym paszportem są wykonywane szybciutko bez komentarza,szef Polak musi kilka razy powtarzać swoje polecenie .Wszyscy są źli tylko nie my ,bo my Polacy to jedna rodzina która kontaktów ze sobą dawno już nie trzyma,tylko od święta i wtedy są wzniosłe deklaracje i gęba zacięta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
no jasiu , kiedy ty pomogles rodakom??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok