Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Monika Engan Gabriel. (8424 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Tiaa
Dostal bana za poglady polityczne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
inteligentni ludzie potrafia zobaczyc profil innych uzytkownikow
a patim dostal bana za podanie linka do ogloszenia Ponurej pandy
i zrobil to w temacie gdzie jasta umiescil linka do ogloszenia o sprzedazy vw

no ale jasta to ma specjalne wzgledy na tym portalu
nie to co ja ,ze moge pisac tylko jeden post dziennie

bo mi wyswietla

Niestety nie posiadasz odpowiednich uprawnień aby dodać post lub temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Kubus, Twoj "dorobek" na tym forum, zakres i glebia wyzwisk i bagna, ktore zawieraly Twoje wpisy nie pozostawia watpliwosci za co zostales zbanowany Jak widac miarka sie przebrala ?
Ale nie musisz sie troskac, mozesz nadal wylewac swoje szambo z innych profili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
fullcasco napisał:
inteligentni ludzie potrafia zobaczyc profil innych uzytkownikow
a patim dostal bana za podanie linka do ogloszenia Ponurej pandy
i zrobil to w temacie gdzie jasta umiescil linka do ogloszenia o sprzedazy vw

no ale jasta to ma specjalne wzgledy na tym portalu
nie to co ja ,ze moge pisac tylko jeden post dziennie

bo mi wyswietla

Niestety nie posiadasz odpowiednich uprawnień aby dodać post lub temat

jasta to podawał linka do sprzedaży folksfakena które było zamieszczone i opłacone na MN
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
panda tez wykupil ogloszenie na MN

dziwne
bo ja tam wyczytałem, że tylko obywatelom polskim przebywającym za granicą

niezalezna.pl/56186-wzrosna-odszkodowani...wyplacac-maja-polacy

Wzrosną odszkodowania za niemieckie ludobójstwo. Wypłacać mają... Polacy

Po zmianie ustawy, która weszła w życie 18 maja tego roku, wypłata odszkodowań dla osób nie mieszkających w Polsce zostanie ułatwiona. W tym również dla ofiar niemieckich zbrodni, a także... żołnierzy Armii Czerwonej.

Internet obiegła informacja, że w Polsce podpisano ustawę zgodnie z którą Polska zapłaci odszkodowania za Holokaust ocalonym z tego nazistowskiego horroru mieszkańcom Izraela. Trzeba przyznać, że na pierwszy rzut oka sprawa wygląda jeżeli nie bulwersująco, to co najmniej podejrzanie. Niby dlaczego Polska miała by płacić odszkodowania, kiedy Niemcy tego nie robią? Internet zawrzał, portale społecznościowe zawrzały. A jak jest w rzeczywistości?
Burza zaczęła się od artykułu zamieszczonego przez „Times of Israel”, w którym pochwalono polskie władze za to, że wypłacą odszkodowania obywatelom Izraela którzy przeżyli Holokaust. W swoim tekście powoływali się na tekst znowelizowanej uchwały z dnia 14 marca 2014 r. o „zmianie ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego oraz niektórych innych ustaw”.
Zdaniem autora artykułu w „ToI” dzięki zmianie ustawy nawet pięćdziesięciu tysiącom obywateli Izraela będzie wypłacana comiesięczna renta w wysokości 100 euro. Pieniądze mieli by dostać wszyscy ci, którzy doznali szkody podczas II wojny światowej na terenach dzisiejszej Polski.
Gazeta powołuje się miedzy innymi na Sebastiana Rejaka, specjalnego wysłannika MSZ ds. kontaktów z diasporą żydowską, który podczas rozmowy z „Times of Israel” miał zaprezentować zmiany ustawy. Delegat wspomniał również, że w Izraelu żyje przynajmniej kilka tysięcy osób uprawnionych do świadczeń tego typu.
Izraelska gazeta przytoczyła również słowa Bobby’ego Browna z Holocaust Era Asset Restitution Taskforce (organizacji zajmującej się restytucją mienia żydowskiego zagrabionego podczas II wojny światowej), który w superlatywach wypowiedział się o zmianach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
dziwne

ale zobacz jak szybko tych polakow tam przybywa..........
zaraz bedzie tam z 8 milionow polakow nie znajacych polskiego

www.fronda.pl/a/paszporty-gratis-zydzi-m...watelstwo,35620.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:
jasta102 napisał:
dziwne

ale zobacz jak szybko tych polakow tam przybywa..........
zaraz bedzie tam z 8 milionow polakow nie znajacych polskiego

www.fronda.pl/a/paszporty-gratis-zydzi-m...watelstwo,35620.html

przetarłeś mi kaprawe ślepia Polaku
Aby ocenić skalę zjawiska, przyjrzyjmy się liczbom. Jak poinformowało w styczniu 2014 r. nasze MSZ, w kolejnych latach wydaliśmy w Tel Awiwie następującą liczbę paszportów: 2002 – 448, 2003 – 144, 2004 – 428, 2005 – 476, 2006 – 714, 2007 – 829, 2008 – 835, 2009 – 2 397, 2010 – 2 508, 2011 – 1 822, 2012 – 2 045, 2013 – 2 727. W latach 2004–2013 nasz konsul nie odrzucił ani jednego wniosku o wydanie paszportu obywatelowi polskiemu z Izraela.
Od 1 maja 2004 do końca stycznia 2014 r. wydaliśmy Żydom 12 670 polskich paszportów. Nie wszystkie osoby go otrzymujące uzyskują obywatelstwo – część po prostu wymienia dokument na nowy, po upływie dziesięcioletniego
....
Matko Boska Królowo Polski
to przez 10 lat aż 12 tysięcy paszportów wydano polskim obywatelom na terenie państwa Israel
aj waj aj waj
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
zakrec pejsy i popraw jarmulke
nawet nie ilosc jest tak wazna tylko sposob ich wydawania
latwiej dostac pierwszy polski paszport w tel-awiwie na gebe niz dziecku wyrobic w oslo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:

latwiej dostac pierwszy polski paszport w tel-awiwie na gebe niz dziecku wyrobic w oslo

obie maniery sprawdzałeś osobiście Polaku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok