Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Monika Szymczak (920 niezalogowanych)
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Optymus_anihilacja napisał:
ewenement napisał:
Nie wiem skąd wniosek, że jestem bezrobotna w Polsce. Z tego, że studiuję socjologię?
Prosiłabym jednak o odniesienie się do istoty sprawy czyli udziału w ankiecie a nie komentowania mojej niewiadomej przyszłości. Zapraszam do naśmiewania się ze mnie za rok, gdy założę tu wątek na temat wyjazdu do Norwegii (o ile taki powstanie)

Antycypuje na podstawie wielu przeslanek.

i tej wersji będę się trzymał!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
anetapolak napisał:
ewenement napisał:
Nie wiem skąd wniosek, że jestem bezrobotna w Polsce. Z tego, że studiuję socjologię?
Prosiłabym jednak o odniesienie się do istoty sprawy czyli udziału w ankiecie a nie komentowania mojej niewiadomej przyszłości. Zapraszam do naśmiewania się ze mnie za rok, gdy założę tu wątek na temat wyjazdu do Norwegii (o ile taki powstanie)

Antycypuje na podstawie wielu przeslanek.

i tej wersji będę się trzymał!

Lubie jak ktos jest optymista co do swojej przeszlosci. Kiedys duzo cztalem na ten temat. Jest duzo fajnych esejow u Brockmana "Co napawa nas optymizmem" To mechanizm ewolucyjny. Ale zapraszam do lektury.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
ewenement napisał:
Tak jest, socjologia.

Socjologia fajna sprawa, a jak się obronisz to te znajomości się przydadzą. Po wakacjach gdy będziesz szukać jakiejkolwiek pracy w Norwegii z pewnością je odswiezysz. Wiadomo powszechnie, że co druga sprzątaczk a w N to socjolog, politolog lub kulturoznawca. ..A no i inż ochrony środowiska.

Powodzenia.

co druga na trzy to jakoś mi się komputr zawiesza

Wracając do meritum, to będą przypuszczenia, poparte doświadczeniami na temat poprzedniczek ankietowych (doktorantek nawet) pytania "tendencyjne" na które jaka by nie była odpowiedź to wnioski można wysunąć zanim ankieta się skończy. (nie ma innych opcji niż założył sobie ten ktoś kto ankietę zakłada)

Pomnożysz x10 liczbe odp. jak ADAC w gebelsowie .... zaskocz rzetelną ankietą gdzie będzie możliwość odpowiedzi adekwatnej do sytuacji a nie do założeń pytającego.... Podołasz???

P.S. wkurzające jest dla ludzi np. w Skandynawii jak ktoś im zadaje debilne pytania na podstawie stereotypów, swoich domysow etc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Joseph napisał:

Pomnożysz x10 liczbe odp. jak ADAC w gebelsowie .... zaskocz rzetelną ankietą gdzie będzie możliwość odpowiedzi adekwatnej do sytuacji a nie do założeń pytającego.... Podołasz???

P.S. wkurzające jest dla ludzi np. w Skandynawii jak ktoś im zadaje debilne pytania na podstawie stereotypów, swoich domysow etc...[/quote]

obawiam się, że wątpię
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Joseph napisał:
[quote]Optymus_anihilacja napisał:
ewenement napisał:
Tak jest, socjologia.

Socjologia fajna sprawa, a jak się obronisz to te znajomości się przydadzą. Po wakacjach gdy będziesz szukać jakiejkolwiek pracy w Norwegii z pewnością je odswiezysz. Wiadomo powszechnie, że co druga sprzątaczk a w N to socjolog, politolog lub kulturoznawca. ..A no i inż ochrony środowiska.

Powodzenia.

co druga na trzy to jakoś mi się komputr zawiesza

Nie widze sprzecznosci. Pierwsza moze byc kim chce. nie ma znaczenia dla hipotezy. Natomiast druga moze byc kazda z 3 wymienionych. To nie test wielokrotnego wyboru.

Co do meritum. Warto poczytac Iana Hackinga. Co prawda nie byl tlumaczony na wspolny, ale panienka rozbiera po angielsku wiec moze warto sie najpierw podszkolic. Wszak : ze sredniowiecza" nauka powinna wyjsc dawno. Ale chyba nie na tych polskich "najlepsiejszych" uniwerkach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Ewe Nement
(ewenement)
Wiking
Joseph napisał:

P.S. wkurzające jest dla ludzi np. w Skandynawii jak ktoś im zadaje debilne pytania na podstawie stereotypów, swoich domysow etc...

Dziękuję za tę uwagę. W ankiecie trudno tego będzie uniknąć, ponieważ muszę podać kafeterię odpowiedzi. Napewno będzie to odbiegało od doświadczeń ludzi mieszkających w danym kraju. Gdyby ktoś chciał uzupełnić skrypt wywiadu to można byłoby tego uniknąć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok