Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

POTRZEBNE WSKAZÓWKI - Norwegia

Czytali temat:
(749 niezalogowanych)
3 Posty
Wiking
KOCHANI JADE DO PRACY W OKOLICE TONSBERG WYRUSZAM Z KIELC PODPOWIEDZCIE KTÓRĘDY NAJLEPIEJ NAJTANIEJ I NAJPROŚCIEJ DOJECHAĆ JAK WYGLĄDAJĄ ODPRAWY PRZEJŚCIA GRANICZNE I CO NAJLEPIEJ ZABRAĆ ZE SOBĄ BĘDE WDZIĘCZNY ZA POMOC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
A prace masz, czy nie masz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów
Qmulus Krakow
(qmuluskrakow)
Stały Bywalec
Otwórz mapy googla i zobacz jakie trasy ci proponuje a potem pytaj. Jak jedzie was 5 w aucie które mało pali to mosty w dani a jak sam to prom. Odprawę mozesz miec jak wjedziesz do Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
czesio.:* napisał:
Elise napisał:

pytają o prace...a język znasz?
pytają o drogę...a pracę masz?

A przeciez napisal "JADE DO PRACY W OKOLICE TØNSBERG"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
TURAS napisał:
KOCHANI JADE DO PRACY W OKOLICE TONSBERG WYRUSZAM Z KIELC PODPOWIEDZCIE KTÓRĘDY NAJLEPIEJ NAJTANIEJ I NAJPROŚCIEJ DOJECHAĆ JAK WYGLĄDAJĄ ODPRAWY PRZEJŚCIA GRANICZNE I CO NAJLEPIEJ ZABRAĆ ZE SOBĄ BĘDE WDZIĘCZNY ZA POMOC

Można przez danie. Do Hirtshals i dlaej promem do larvik lub langesund z tych miejscowości to już tylko rzut beretem do Tønsberg, bilety od 12 euro za prom, minusem męcząca droga z Pl prawie 1400 km na raz.

P.S. Caps lock-a sobie wyłącz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Lindemans napisał:
czesio.:* napisał:
Elise napisał:

pytają o prace...a język znasz?
pytają o drogę...a pracę masz?

A przeciez napisal "JADE DO PRACY W OKOLICE TØNSBERG"

Wydaje mi sie, ze pytanie o prace jest jak najbardziej adekwatne, kiedy ktos pyta sie, co ma ze soba zabrac. Jezeli wiem gdzie bede pracowac, to wiem tez, co mi potrzeba do pobytu. Wiem wtedy na przyklad, czy mam zakwaterowanie czy nie, wiem kiedy mi wyplaca i ile, czyli ile pieniedzy, jedzenia, itp potrzebuje na poczatek.
Jak nie mam zalatwionej pracy, to wiadomo, ze trzeba wiecej prowiantu, pieniedzy , itp.

Malo to ludzi pisze jade do pracy, a pozniej mozna czytac posty typu "pomocy, juz miesiac siedze w Bergen i nie moge znalesc pracy"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Elise, zadalas pytanie " a prace masz? ", a nie co to za rodzaj pracy
Polecam Ci Twoje wlasne pouczenia w kwestii merytorycznych wypowiedzi w watku o ciezarnej, ktora o rachunek pytala

Nie kazdy jest perfekt i czasem lepiej cos zostawic, jak jest, niz udowadniac na sile, ze wlasnie mialo sie racje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
[b]Joseph napisał:[

Można przez danie. Do Hirtshals i dlaej promem do larvik lub langesund z tych miejscowości to już tylko rzut beretem do Tønsberg, bilety od 12 euro za prom, minusem męcząca droga z Pl prawie 1400 km na raz.[/quote]

nie zebym sie madrzył, ale skoro z wwy jest 1400, to ze scyzorykowa bedzie okolo 1600(?)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
ethespecialone napisał:
[b]Joseph napisał:[

Można przez danie. Do Hirtshals i dlaej promem do larvik lub langesund z tych miejscowości to już tylko rzut beretem do Tønsberg, bilety od 12 euro za prom, minusem męcząca droga z Pl prawie 1400 km na raz.[/quote]

nie zebym sie madrzył, ale skoro z wwy jest 1400, to ze scyzorykowa bedzie okolo 1600(?)

strzeliłem na "ucho" bez gogle maps, jednak po sprawdzeniu wujek mówi że jest aż 1399
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Prace mam tylko jadę pierwszy raz co powinienem wiedzieć czego unikać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok