Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(6063 niezalogowanych)
99 Postów
Dawid Kulas
(Dzidek95)
Początkujący
Wiadomo kokosow nie chce z czasem wiadomo ale na poczatek to te 120 koron mi wystarczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
Dawid Kulas
(Dzidek95)
Początkujący
Tak zeby wyzyc tam i troche odłożyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jw24 napisał:
już pisałem jeszcze rok max dwa i połowa jeśli nie więcej socjalowych darmozjadów pojedzie papa, bo dostanie liścik i sorry - nie masz pracy + social się skończył = brak środków do życia !!wiec deport do kochanego ojczystego kraju ... ale to w większości pojadą Ci, którzy np tutaj na forum są najmądrzejsi ... jak to któś niedawno napisał - pieprzone pastuchy i cinkciarze !!

mi to się wydaje, że sytuacja wygląda już gorzej niż na niemieckim froncie wschodnim w 1944
co się Szwaby ucieszyli, że zniszczyli 100 ruskich czołgów, to za tydzień w to samo miejsce Stalin przysyłał 200 nowych z fabryki
tak i teraz, co się norki pozbędą ze 100 kombinatorów z Królestwa
to za tydzień im Tusek przyśle ze 200 w czarnych okularach, niedomytych z tatuażami
co zjadą folksfakenami kombi koniecznie w TDI
i zaczną pasożytować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
jw24 napisał:
Hey
angielski wystarczy w zupełności - nie słuchaj frajerów ... oni wszyscy są najmądrzejsi, a sami zaczynali tak samo ... buraki
ja sam zacząłem pracować przez agencję i jest dobrze, bez stresu
zresztą szkoda gadać, bo większość polaczków na tym forum to pieprzone cwaniaki i prędzej Ci powiedzą żebyś nie przyjeżdżał, bo nie ma roboty niż pomogą ... polska to głupi kraj głupich ludzi !
Powiem tak - pracy jest mnóstwo, jeśli masz norweski to fakt bez niczego szybciej załatwisz, jeśli masz angielski też jest ok, będzie dobrze - najlepiej załatw sobie pracę już w kraju, przyjedziesz i zaczniesz dla nich pracować a po 3,4 m-cach się odbijesz i będziesz pracował już dla Norka ... jeśli nie chcesz pracować dla agencji to weź ze sobą duuużo gotówki, bo wszystko ma wyższe dużo wyższe ceny niż u nas. właź na finn.no zajebisty portal - mieszkania, samochody, praca, etc. dużo więcej i szukaj mieszkania - NIE SŁUCHAJ POLACZKÓW TYLKO SPRAWDŹ TAM SAM !!! - ja w Bergen i pokój spokojnie możesz wynająć nawet za 3,5 tys i to w samym centrum miasta - zależy na jakich warunkach Ci zależy i tyle - możesz zapłacić 3,5 a możesz i 15 tys zależy na czym Tobie zależy
i jeszcze jedno NIGDY ALE TO NIGDY NIE PRACUJ DLA POLAKA TUTAJ !!! OKRADNIE CIĘ JUŻ NA DZIEŃ DOBRY I BĘDZIESZ PRACOWAŁ ZA MINIMUM !! DA CI 3m2 POKOJU I KAŻE PŁACIĆ 6tys + PRĄD I NET !!! UWAŻAJ NA POLAKÓW !!! mogę się założyć, ze jak trafisz na problemy to będziesz miał do czynienia z polakami !! tak poza tym jeszcze rok albo dwa i wszystkich kombinatorów wypierdolą na zbity pysk do tego śmiesznego polskiego kraju pełnego kombinatorów, złodziei, rasistów, etc ... większości skończy się dobrobyt i bezpodstawne siedzenie na socialu, czytaj co tu się dzieje, nie piszą o polakach niczego dobrego , jeśli już jest jakiś artykuł to o zatrzymaniu polaków za przemyt, o rozbiciu kolejnej kontrabandy, etc WSTYD, WSTYD, WSTYD JAK CHUJ !!! dlatego nigdy się nie przyznaję, że jestem polakiem, bo wstydzę się tego kraju i ludzi, którzy zrobili i nadal robią nam taką opinię !!!
podsumowując: po 1 primo - masz ang - załatwiasz pracę przez agencję polecam Adecco - nie słuchaj i nie czytaj opinii - to tylko lament nieudaczników, którzy potrafią jeśli w ogóle powiedzieć tylko yes, no, ok b.dobra agencja - jedyna, która ma podpisane umowy zbiorowe, które GWARANTUJĄ !! stawkę godzinową !! i zapewniają kwatere na początek !!
czyli ang -> agencja -> i pracujesz
po 2 primo: ang -> duuużo gotówki -> i przyjeżdżaj już !!! po pogoda teraz najlepsza i najwięcej się dzieje za 2,3 m-ce już będzie za późno.
mam nadzieję, że pomogłem
Pozdrawiam

no pięknie
a powiedz jeszcze co będzie
jak do Królestwa jeszcze z pół miliona polactwa się zjedzie

to ciebie wyj... pierwszego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jw24 napisał:

UWAŻAJ NA POLAKÓW !!! mogę się założyć, ze jak trafisz na problemy to będziesz miał do czynienia z polakami !! tak poza tym jeszcze rok albo dwa i wszystkich kombinatorów wypierdolą na zbity pysk do tego śmiesznego polskiego kraju pełnego kombinatorów, złodziei, rasistów, etc ... większości skończy się dobrobyt i bezpodstawne siedzenie na socialu, czytaj co tu się dzieje, nie piszą o polakach niczego dobrego , jeśli już jest jakiś artykuł to o zatrzymaniu polaków za przemyt, o rozbiciu kolejnej kontrabandy, etc WSTYD, WSTYD, WSTYD JAK CHUJ !!! dlatego nigdy się nie przyznaję, że jestem polakiem, bo wstydzę się tego kraju i ludzi, którzy zrobili i nadal robią nam taką opinię !!!

a mógłbyś dać wskazówki jak to robisz
no np za kogo się podajesz, czy jak
no jak ukrywasz przed norkami to swoje parszywe pochodzenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty

(jw24)
Nowicjusz
szkoda dyskusji i czasu z Wami tutaj ... już nie jeden to samo mówił, bo każdy ma b.dużo do powiedzenia, a tak na prawdę od pon do sob zapierdala u norka za co najmniej połowę stawki, którą dostają norki i każdy trzęsie tak na prawdę dupskiem, bo nigdy nie będziecie u siebie... nie ważne czy mówisz po ang czy norwesku, możesz śmigać jak norek a i tak nic z tego nie wynika ..jak mu przyjdzie ochota to i tak jednego i drugiego wypierdoli bez skrupułów ..
już murzyni i hindusi mają tu lepsze traktowanie niż polaczki ... pozdrawiam naiwniaków ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Marius Andre
(MariusAndre)
Wiking
jw24 napisał:
Hey
angielski wystarczy w zupełności - nie słuchaj frajerów ... oni wszyscy są najmądrzejsi, a sami zaczynali tak samo ... buraki
ja sam zacząłem pracować przez agencję i jest dobrze, bez stresu
zresztą szkoda gadać, bo większość polaczków na tym forum to pieprzone cwaniaki i prędzej Ci powiedzą żebyś nie przyjeżdżał, bo nie ma roboty niż pomogą ... polska to głupi kraj głupich ludzi !
Powiem tak - pracy jest mnóstwo, jeśli masz norweski to fakt bez niczego szybciej załatwisz, jeśli masz angielski też jest ok, będzie dobrze - najlepiej załatw sobie pracę już w kraju, przyjedziesz i zaczniesz dla nich pracować a po 3,4 m-cach się odbijesz i będziesz pracował już dla Norka ... jeśli nie chcesz pracować dla agencji to weź ze sobą duuużo gotówki, bo wszystko ma wyższe dużo wyższe ceny niż u nas. właź na finn.no zajebisty portal - mieszkania, samochody, praca, etc. dużo więcej i szukaj mieszkania - NIE SŁUCHAJ POLACZKÓW TYLKO SPRAWDŹ TAM SAM !!! - ja w Bergen i pokój spokojnie możesz wynająć nawet za 3,5 tys i to w samym centrum miasta - zależy na jakich warunkach Ci zależy i tyle - możesz zapłacić 3,5 a możesz i 15 tys zależy na czym Tobie zależy
i jeszcze jedno NIGDY ALE TO NIGDY NIE PRACUJ DLA POLAKA TUTAJ !!! OKRADNIE CIĘ JUŻ NA DZIEŃ DOBRY I BĘDZIESZ PRACOWAŁ ZA MINIMUM !! DA CI 3m2 POKOJU I KAŻE PŁACIĆ 6tys + PRĄD I NET !!! UWAŻAJ NA POLAKÓW !!! mogę się założyć, ze jak trafisz na problemy to będziesz miał do czynienia z polakami !! tak poza tym jeszcze rok albo dwa i wszystkich kombinatorów wypierdolą na zbity pysk do tego śmiesznego polskiego kraju pełnego kombinatorów, złodziei, rasistów, etc ... większości skończy się dobrobyt i bezpodstawne siedzenie na socialu, czytaj co tu się dzieje, nie piszą o polakach niczego dobrego , jeśli już jest jakiś artykuł to o zatrzymaniu polaków za przemyt, o rozbiciu kolejnej kontrabandy, etc WSTYD, WSTYD, WSTYD JAK CHUJ !!! dlatego nigdy się nie przyznaję, że jestem polakiem, bo wstydzę się tego kraju i ludzi, którzy zrobili i nadal robią nam taką opinię !!!
podsumowując: po 1 primo - masz ang - załatwiasz pracę przez agencję polecam Adecco - nie słuchaj i nie czytaj opinii - to tylko lament nieudaczników, którzy potrafią jeśli w ogóle powiedzieć tylko yes, no, ok b.dobra agencja - jedyna, która ma podpisane umowy zbiorowe, które GWARANTUJĄ !! stawkę godzinową !! i zapewniają kwatere na początek !!
czyli ang -> agencja -> i pracujesz
po 2 primo: ang -> duuużo gotówki -> i przyjeżdżaj już !!! po pogoda teraz najlepsza i najwięcej się dzieje za 2,3 m-ce już będzie za późno.
mam nadzieję, że pomogłem
Pozdrawiam

Dokladnie, mieszkam na codzien w Oslo i jeśli chodzi o negatywne zachowania, oznaki buractwa to niestety chodzi tylko i wyłącznie najczęściej o Polakow... Potem każdy się dziwi, czemu jak to Wy określacie Norwegow 'Norki' tak Nas, jak ja to okresle 'Polaczkow' traktują.
Na codzien nie zadaje się z Polakami, zyje zgodnie, nie burakuje, mam stala prace i nie narzekam, a Norwedzy traktują mnie normalnie, dziwne co? Raczej nie, ponieważ pracuje, daje z siebie 100%, nie narzekam i nie cwaniacze.
Pare lat temu przyjechałem znając biegle jezyk angielski, ale kompletnie nie znalem jezyka norweskiego, aktualnie dokształcam się w norweskim, mam stala prace, co prawda pracuje 8 do 12h dziennie, wliczając w to soboty, niedawno kupiłem mieszkanie w Oslo, co prawda na kredyt, ale mam dosyć wynajmu...
Jak widać można. Trzeba tylko chcieć i nie kierowac się opiniami innych! Bo to prawda, polak Polakowi w tym kraju robi tylko pod gorke...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
Dawid Kulas
(Dzidek95)
Początkujący
Dzieki za info to kierunek Norwegia hehe i dawac z sb 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
ilu ludzi tyle opinii, każdy mówi Ci jak jest z własnego doświadczenia jak zaczynał w Norwegii, z każdym rokiem jest inaczej i pewne rzeczy mocno się zmieniły, zrobisz jak zechcesz, masz swój rozum a po przyjeździe tutaj może być naprawdę różnie i nikt nie jest w stanie przewidzieć co będzię
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
Dawid Kulas
(Dzidek95)
Początkujący
Dokladnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok