Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norweska rodzina - Norwegia

Czytali temat:
(291 niezalogowanych)
1 Post
Mariusz Bialik
(arcade2307)
Wiking
Witam, chciałbym poruszyć wątek może się jeszcze komuś przyda taka informacja a mianowicie, mam rodzinę w Norwegii którzy są norwegami nie będę się rozdrabniał kto i co w dodatku maja dwa nazwiska polskie oraz norweskie. Pytanie czy są jakieś plusy takiego stanu rzeczy w sensie czy można coś zyskać tym łątwiej załatwić jakieś formalności. Ja osobiście staram się o prace w Norwegii nie jest łatwo, uczę się języka. Dla mnie dobrze bo mam gdzie mieszkać bez opłat i poznać jak żyję rodzina norweska. Dajcie znać co o tym wiecie albo myślicie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
arcade2307 napisał:Pytanie czy są jakieś plusy takiego stanu rzeczy w sensie czy można coś zyskać tym łątwiej załatwić jakieś formalności. Ja osobiście staram się o prace w Norwegii nie jest łatwo, uczę się języka. Dla mnie dobrze bo mam gdzie mieszkać bez opłat i poznać jak żyję rodzina norweska. Dajcie znać co o tym wiecie albo myślicie.
Jezeli to nie jest twoja najblizsza rodzina (rodzice), to nie wiem w czym moze to pomoc.
A plusy to juz wymieniles sam - darmowe mieszkanie, jedzenie, pomoc w zalatwieniu pracy i pomoc w urzedach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok