tomasz79 napisał:
A tak na powaznie to gdzie najlepiej szukac chodzi mi o fabryki zaklady .praca na produkcjii
Wiesz ostatnio Podobny przygłup do ciebie, zamieścił na Innym forum, podobne bzdurne pytanie jak te tutaj twoje.
Tam jest bardzo kulturalnie i jeden z tamtejszych uczestników tak odpisał tamtemu głupkowi, a że
Mnie się tamta odpowiedź bardzo podoba, to zacytuję tutaj ją w całości.
"Po przeczytaniu twojej wiadomości o twoich umiejętnościach zawodowych, chcę ciebie zapewnić iż pracę dostaniesz w Norwegi bezproblemowo.
Przecież znasz język angielski a i twój zawód jak najbardziej jest przydatny w ogólnej norweskiej gospodarce.
Mało tego tu nie potrzeba mieć żadnych prywatnych znajomości by dostać każdą porządną pracę.
Wystarczy jak się zarejestrujesz na stronie NAV, złożysz tam swoje pełne CV i wszystkie firmy będą stały w kolejce by tylko ciebie właśnie zatrudnić.
Ty jedynie będziesz siedział wygodnie w fotelu i przebierał w ofertach jak w ulęgałkach.
Tu naprawdę jest lepiej niż w Anglii, wszystko bezproblemowo i bezstresowo się otrzymuje na samo skinięcie paluszkiem.
Pracodawcy są wyrozumiali i pomagają wszystkim pracownikom w zdobyciu każdego wymarzonego zawodu, mało tego, nie zmuszają nikogo do nauki norweskiego, wystarczy jak mówisz tylko komunikatywnie po angielsku, pisać już nie musisz wcale.
Z językiem norweskim się nie przejmuj naprawdę dasz sobie radę.
Norwedzy są naprawdę pomocni i cierpliwie uczą wszystkich dookoła, tego pięknego języka.
A jak jeszcze trafisz do Oslo, to już dopiero bajka, przestronne i samodzielne pokoje, czekają na pracowników za przysłowiowe norweskie grosze.
Nic tylko przyjeżdżaj i wcale a wcale, nie czekaj tego dodatkowego roku, szkoda czasu na naukę angielskiego.
Tu naprawdę jest brak pracowników z twoim wykształceniem i zawodem.
Dziękuję za uwagę
Pozdrawiam
Ryszard."
Co prawda tamten uczestnik pisze konkretnie pod tamtego GŁUPA , jednak jak sam wyrzucisz z tej mądrej przypowiastki wątek angielski, to będzie akurat tekst do ciebie.