Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
9 Postów
Slawomir Platek
(platekslawomir)
Wiking
Gabriel napisał:
platekslawomir napisał:Dziękuję, jestem teraz w Polsce i chcę ponaprawiać te usterki, mam nadzieję, że nie bedzie problemu aż dojadę do Bergen, ktoś mi mówił, że mam miesiąc na naprawy od momentu kontroli?
NO
TO
Narobiłeś sobie Bigosu ...!!!

---
OD 1 kwietnia Twoje Auto nie ma prawa poruszać się po żadnej drodze Państwowej w Żadnym PAŃSTWIE na terenie Unii oraz Państw stowarzyszonych ...!!!
---
Ponieważ nie masz aktualnego przeglądu , to tym samym nie masz i aktualnego UBEZPIECZENIA ...!!! .
Wiem to akurat z autopsji .
---
Ja miałem przekroczony tylko JEDEN dzień w Terminie przeglądu i DOSTAŁEM
"Liścik Miłosny" od statens vegvesen z ostrzeżeniem ... w TYM ROKU ...!!.

---
Teraz módl się o szczęście ...
I zaraz po przekroczeniu granicy norweskiej , WAL do najbliższej stacji diagnostycznej na przegląd .
---
Nie prawdą jest to , co napisałeś o Miesięcznym czasie , na usunięcie usterek ...!!!
---
Ponieważ w Norge przegląd można wykonać już na PÓŁ ROKU PRZED TERMINEM ..!!!
i wtedy , owszem można jeździć do woli i naprawiać ile się chce ...!!! .
JEDNAK bezwzględnie nie można przekroczyć terminu końcowego daty przeglądu ...
Jeżeli tak się jednak stanie ...
To tak jak pisałem
TRZEBA WYKUPIĆ CZERWONE TABLICE DZIENNE / to jest nadzwyczajne zezwolenie i osobne ubezpieczenie auta /

ECH

To bede musial jak tylko przekrocze granice odwiedzic jakis warsztat i isc na przeglad auta, Dziekuje za te informacje,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
platekslawomir napisał:Dziekuje za te informacje bo o tym nie wiedzialem,
CAŁKIEM POWAŻNIE ...!!!
---
Nie wiem gdzie będziesz przekraczał granicę , jednak proponuje na necie , poszukać takiej stacji diagnostycznej NAF która jest najbliżej granicy ze Szwecją ...!!!
I tam się udać bezzwłocznie !!!
Nawet żebyś miał stracić cały dzień lub dwa , to się naprawdę finansowo opłaca w twoim przypadku .
---
Po wjeździe na plac / parking NAF nie ruszaj auta , do puki nie załatwisz przeglądu ...!!! .
---
W Norge nie ma rejonizacji przeglądów , i wszystko jest dokładnie zapisane w komputerze w dziale przeglądów ... bez względu gdzie był robiony pierwszy przegląd ...
---
Co zaś do tego remontu za granicą , i opłat to też prawda ... /opisane przez Elise /.
---
Jednak to Twoje Auto ... i o ile przejedziesz bez problemu granicę do NAF ... !!
to nie musisz wcale informować gdzie robiłeś i za ile remont ...
Nawet na granicy , przy kontroli nie masz takiego obowiązku informacyjnego !!.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok