Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pomocy-wypowiedzenie - Norwegia

Czytali temat:
(589 niezalogowanych)
32 Posty
Ewelina Dorula
(ewela116)
Nowicjusz
Witam jak w temacie potrzebuje pomocy ,chce złożyć wypowiedzenie swojemu pracodawcy ,nie mam jeszcze nowej pracy i chce się zarejestrować w navie i potrzebuje się dowiedzieć się czy przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
ewela116 napisał:
Witam jak w temacie potrzebuje pomocy ,chce złożyć wypowiedzenie swojemu pracodawcy ,nie mam jeszcze nowej pracy i chce się zarejestrować w navie i potrzebuje się dowiedzieć się czy przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych.

Tak po 8 tygodniach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ewela116 napisał:
To opisz jasno i przejrzyście PEŁNYMI ZDANIAMI ... !!!
---
- jak długo pracujesz w tej firmie ?.
- Ile zarobiłeś/łaś w tamtym roku Brutto?.
- Jaką masz umowę o pracę ? .
- jaki jest zaznaczony czas wypowiedzenia dla stron ? .
- czy firma to bezpośredni pracodawca , czy też pośrednik ?.
- JAKI MASZ NUMER BUTA ? .
---
A jak jesteś kobietą , to dodaj jeszcze rozmiar miseczki ! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Ewelina Dorula
(ewela116)
Nowicjusz
dziękuję za szybka odpowiedz a czy przez ten okres 8 tyg mogę starać się o jakiś dodatkowy zasiłek dla dzieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
ewela116 napisał:
dziękuję za szybka odpowiedz a czy przez ten okres 8 tyg mogę starać się o jakiś dodatkowy zasiłek dla dzieci

Polecam udać sie do NAV w celu uzyskania szerszych info.
Ewentualnie nav.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Pawel x
(MikeP)
Początkujący
ewela116 napisał:

Po pierwsze uwazam ze popelniasz wielki blad !!!

Chyba ze ewidentnie nie chcesz pracowac tylko zyc na zasilku! Tymbardziej ze masz dzieci jak wspomnialas.

Nav w takiej sytuacji bedzie spostrzegal Cie jako osobe ktora nie chce pracowac tylko chce korzystac z zasilkow.

Znalezienie pracy bedac bezrobotnym jest trudniejsze. wlasciwa kolejnosc to zmiana pracy.

Jesli warunki w twojej obecnej pracy sa ciezkie nalezy wszystko robic aby je poprawic.

To takie moje rady, mowie to poniewaz ja popelnilem ten blad!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
ewela116 napisał:

zacznij myslec a potem dzialac !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MikeP napisał:To takie moje rady, mowie to poniewaz ja popelnilem ten blad!
Błąd , ponieważ też masz dzieci ? .
Czy też błąd iż się zwolniłeś a nie Miałeś dzieci i nie mogłeś z tego powodu czerpać dodatkowych korzyści .
---
W Norge by spokojnie i legalnie utrzymać się z dzieci , bez Interwencji >BV<
To trzeba mieć najpierw samodzielny dom z działką , oraz Powyżej PIĄTKI SZKRABÓW i dochodzących co najmniej DWÓCH WUJKÓW ...
Domniemanych Ojców tychże szkrabów i mieszkać gdzieś na obrzeżach wioski coby nie rzucać się w oczęta zawistnym somsiadom ...
TAK
MNIEMYWAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok