Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pytanie dotyczące mandatu polskim samochodem - Norwegia

Czytali temat:
(318 niezalogowanych)
2 Posty

(dejsi)
Wiking
Witam.

Mam pytanko, na dniach w centrum Oslo dostałam mandat na bezpłatnym parkingu aczkolwiek nie wzięłam biletu, który trzeba umieszczać za szybą. Samochód jest na polskich tablicach, posiadam czytnik Autopass. Nie mam pojęcia czy mają możliwość ściągnięcia ze mnie tych pieniążków a w związku z tym czy zapłacić za ten nieszczęsny mandat. Może wie ktoś cokolwiek na ten temat. Jeśli tak proszę o jakąś podpowiedź
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
dejsi napisał:
Witam.

Mam pytanko, na dniach w centrum Oslo dostałam mandat na bezpłatnym parkingu aczkolwiek nie wzięłam biletu, który trzeba umieszczać za szybą. Samochód jest na polskich tablicach, posiadam czytnik Autopass. Nie mam pojęcia czy mają możliwość ściągnięcia ze mnie tych pieniążków a w związku z tym czy zapłacić za ten nieszczęsny mandat. Może wie ktoś cokolwiek na ten temat. Jeśli tak proszę o jakąś podpowiedź
Pozdrawiam

placz i plac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
gargamello napisał:
dejsi napisał:
Witam.

Pozdrawiam

placz i plac...

zaplac tu bo ci wysla do polski plus dodatkowa kara plus odsetki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
dejsi napisał:... Samochód jest na polskich tablicach,
... posiadam czytnik Autopass.
... Nie mam pojęcia czy mają możliwość ściągnięcia ze mnie tych pieniążków a w związku z tym czy zapłacić za ten nieszczęsny mandat.

---
Nie ma co pajacować i gdybać ...
---
W Oslo , Łapacze są bardzo dobrze wyszkoleni .
A sama Instytucja dobrze wyposażona w sprzęt .
---
Na dodatek przy Czytniku >Autopass< to żaden problem dla Nich , zlokalizowanie adresu właściciela auta .
---
Chyba , że w wypisanych danych , przy zakupie czytnika , ktoś wypisał celowo bzdury a i paszport lub dowód jest na obcą Osobę ...
---
Pamiętaj , że Im się teraz wcale nie spieszy ...
Oni poczekają dwa tygodnie i przyślą Grzecznie Informację , że kara wzrosła o 250 nok i później znowu dwa tydnie i 250nok .
---
Nawet jak właściciel nie pracuje legalnie i tylko na dziko , to i tak dadzą sobie radę , tylko poczekają aż wartość wzrośnie tak na 3 - 5 tysięcy ...nok .
i pewnego brzydkiego deszczowego dnia znikną Tablice rejestracyjne a za wycieraczką będzie adres gdzie je można odzyskać ... !!! .
---
To już lepiej zapłacić i napisać skargę przedstawiając oryginalny kupon jako dowód uiszczenia opłaty .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok