Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kiedy najlepiej wybrać się do Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Anna Maria Fojutowska (477 niezalogowanych)
3 Posty
Marcin P
(kamper)
Wiking
Cześć,

mam piękny plan wybrać się w sezonie letnim do Norwegii, chciałbym spędzić tam ze 3 tygodnie i zjechać sobie jak Norwegia wysoka i szeroka. Które miesiące wybrać? Kiedy najładniej, najsensowniej i chyba najwygodniej? Najbardziej odpowiadałby mi maj, ale w niektórych miejscach to chyba jeszcze końcówka zimy? Chciałbym koniecznie na Spitsbergen, czy pojawił się jakiś prom/statek zaopatrzeniowy, który zabiera turystów czy zostaje tylko samolot?

Dzięki za podpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
iza nowak
(nowa2014)
Początkujący
hey
lipiec-sierpien-wrzesiern
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
heil!
grudzien-styczen-luty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a co masz zamiar sprzedawać
obrazki, czy rzeźbiątka?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Marcin P
(kamper)
Wiking
iza, czy możesz trochę rozwinąć

Czytam właśnie o Spitsbergenie, a właściwie Longyearbyen, z tego co widzę nie ma tam żadnych promów. Były jakieś ale to na początku 2000 roku, mieszka tam ktoś? Jest kilka km dróg, ludzie samochody, orientuje się ktoś jak je tam dostarczają ?
Czy może ktoś podać linka do jakiegoś sensownego norweskiego serwisu z nieruchomościami?

jasta102 - bardzo się nudzisz? mam nadzieję że nie zawiodę,
będę sprzedawał zdjęcia Twojej Starej - pewnie zdechnę z głodu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kamper napisał:Czytam właśnie o Spitsbergenie, a właściwie Longyearbyen, z tego co widzę nie ma tam żadnych promów. Były jakieś ale to na początku 2000 roku, mieszka tam ktoś? Jest kilka km dróg, ludzie samochody, orientuje się ktoś jak je tam dostarczają ?
Czy może ktoś podać linka do jakiegoś sensownego norweskiego serwisu z nieruchomościami

Co rozumujesz przez pojęcie SENSOWNY w tym przypadku ?
---
CO
Do
Spitsbergen

Pracuje tam Pewnie spora grupa Polaków , jednak ta Wyspa jest Ogólnie zamknięta dla zwykłego zjadacza chleba , a i ten co konsumuje bułki tez nie ma letko coby siem tamże doczłapać ...!!!
---
Jako Turysta , można tam wjechać = wlecieć = wpłynąć , tylko wtedy , gdy się ma wykupione wczasy w konkretnym ośrodku wczasowym !!!
---
W innych przypadkach , trzeba wystąpić do Gubernatora o zezwolenie na pobyt , podając MOCNĄ PODSTAWĘ ...
---
I tak dalej .... Bla , bla ...bla ! .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Marcin P
(kamper)
Wiking
Sensowny to w tym przypadku jak nasz otodom, gratka czy coś podobnego, bym mógł wyszukać rodzaj działki czy gruntu po "przeznaczeniu" np. rolna

Będę chciał lecieć na 2-3 dni, zobaczyć co się dzieje i takie jaja robią? Znalazłem już bilet na norwegian.com Bez problemu przechodzę etapy do płatności włącznie. Nie bardzo wiem w jaki sposób mieli by to egzekwować, jeżeli wsiądę w samolot i polecę to mnie wygonią? czy nie pozwolą mi wsiąść? Zabiłeś mi trochę ćwieka, postaram się odnaleźć jakieś informacje na ten temat.

Dzięki Gabriel
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok