Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rozbite auto na PL blachach - co z nim zrobic w No - Norwegia

Czytali temat:
kuba nowak Krystian Balicki Piotr Piotr Bert_84 Puszka Rafael29 Maciej hv (2325 niezalogowanych)
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
Jak w temacie

Mam problem, samochod ma rozbity przod, prawe zawieszenie - nie moge go zcholowac
Najchetniej odzyskalbym cos z niego. Moze zna ktos jakis AutoZlom lub skup uszkodzonych aut.

Nie wiem jak sie pisze po norwesku autozlom /probowalem po angielsku i to co wyplul Google
tlumacz , niestety nic nie moge namierzyc

Moze ktos sie spotkal z podobnym problemem
pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(tomek.witek)
Wiking
w okolicach Ålesund jezeli masz taki problem to mozna zawsze sciagnac takie auto do pl, jest znajomy tir ktory zabiera takie "wraki" na pake i zwozi do pl. Jezeli szukasz okreslenia po norwesku na uzywane czesci to jest BIL DELER czyli auto na czesci lub czesci do auta, jezeli chcial bys poszukac czesc dla siebie to normalnie polecam finn. no lub autodb.no i w zaawansowanych wpisac wlasnie "bildeler". powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Spróbuj podzwonić po szrotach:
www.finndel.no/Huggeriene_Alfabetisk.aspx
Bildeler - części samochodowe.
Delebil - samochód na części.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
spadam spadam
(juzmnienie ma)
Wiking
a najlepiej jesli chcesz sei pozbyc autka,to napisz umowe kupna sprzedazy na prababcie,i wyrejestruj w polskim urzedzie,a autko na zlom wywiez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
bohun2006 napisał:
a najlepiej jesli chcesz sei pozbyc autka,to napisz umowe kupna sprzedazy na prababcie,i wyrejestruj w polskim urzedzie,a autko na zlom wywiez

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
bohun2006 napisał:

taa... może przed czwarta rzeczypospolita ;p

tak dla Twojej wiadomości:
auto można wyrejestrować tylko na trzy sposoby:
1. sprzedaż /dopóki nowy właściciel nie zarejestruje go ponownie autko stoi na sprzedającego
2. utrata
3. złomowanie

Dino, Tomek - dzięki - będę szukał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Co to za samochod?

1. Jezeli wartosc auta jest niewielka to zaplac za niego MVA (25%) i sprzedaj legalnie jako delebil. Tak pozbylem sie swojej Lancii wychodzac na tym lekko do przodu

2. Mazesz zadzwonic na jakikolwiek szrot. Samochod na obcych tablicach przyjma, ale za transport zaplacisz ty, wystawia ci za to pokwitowanie, na podstawie ktorego wyrejestrujesz auto w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kampinos)
Wiking
andvat napisał:
Jak w temacie

Mam problem, samochod ma rozbity przod, prawe zawieszenie - nie moge go zcholowac
Najchetniej odzyskalbym cos z niego. Moze zna ktos jakis AutoZlom lub skup uszkodzonych aut.

Nie wiem jak sie pisze po norwesku autozlom /probowalem po angielsku i to co wyplul Google

pozdro

najprosciej postawic auto na finn.no jako delebil
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
kampinos napisał:
andvat napisał:
Jak w temacie

pozdro

najprosciej postawic auto na finn.no jako delebil

Tak kampinos, ale jak przyjdzie obejrzec je celnik i nie bedziesz mial kwitu za oplacony VAT, to zaplacisz kare ... znam takiego co myslal podobnie i jest teraz samochod i 160.000kr do tylu. Mva od rozbitka nalicz sie wg twojej wyceny wiec kwestia groszowa w porownaniu z ryzykiem. Przeczytaj post powyzej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok