Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
yaroo68 iga.mojanorwegia jmakara (3010 niezalogowanych)
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Arbeidstilsynet....problemy pracy na budowie, wystarczy nasłać ich tam gdzie sie pracuje

Advocat....problemy z wypłatami

Darek Darek...napisz jak nazywa sie ta osoba co was zatrudnia...imie i nazwisko tego norwega lub polaka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek darek
(darek123)
Wiking
Szef twierdzi że policja mu zablokowała konto ale stara się by odblokowali to są jego słowa .Mowi że może to potrwać jeszcze z 2 tg zanim odblokują i przeleje wypłaty. Jest coś takiego możliwe ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Jens Vierny
(Jensvierny)
Nowicjusz
Skarbówka może zablokować konto, nie policja. To nie Białoruś (no, w każdym razie nie w tym przypadku). Szefunio wali cię pod włos, a Ty (z resztą podobnie jak ja niedawno) łykasz jak pelikan.
Najlepiej powiedz jaka to firma lub chociaż podaj nr MVA.
Bo takie gadanie to czcza historia i trąci nieco prowokacją
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek darek
(darek123)
Wiking
Najgorsze jest to że dalej pracujemy i liczymy że nam wypłaci jak frajerzy ,dlatego nie chce podawać nazwy firmy, bo zapewnia że wypłaci .Kolega który dostał wypowiedzenie od niego w listopadzie wczoraj był odebrał od niego lonchlip za listopad i inne dokumenty które były mu potrzebne do dach penger .Lonchlip ma za listopad a kasy ze ten miesiąc przepracowany nie dostał .W poniedziałek idziemy do jakiegoś adwokata dowiedzieć się co i jak .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Zaraz mnie coś strzeli Rok czasu w NO i lonchlip A dach penger?. Co to jest?? Niech cie dmucha dalej na kasę, bo takich to mi nie szkoda. Prowokacja czy co/.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek darek
(darek123)
Wiking
Zwał jak zwał wiadomo o co chodzi,kolega potrzebował te dokumenty do zasiłku !co ciągle wyskakujecie z tą prowokacją ? nie mam co robić tylko pisać posty .Nie znam się na prawie Norweskim ani na przepisach za bardzo .Przyjechałem tu pracować a nie studiować prawo Norweskie .Chciałem się tylko dowiedzieć co mogę zrobić w takiej sytuacji nic więcej .Ale skoro zacząłem to przedstawiam jak sprawa wygląda co się dowiedziałem itd postaram się do końca doprowadzić sprawę i napisać co z tego wyszło wszystkiego .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Przecież pracujesz, a tego w jaki sposób ma ci ktoś zapłacić za wykonaną prace studiować nie chcesz, to po co zadajesz durne pytania? Ręce opadają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Jens Vierny
(Jensvierny)
Nowicjusz
Darek zastanów się. Może są tu osoby które też tam pracowały, a już nie pracują
więc może razem coś wskóracie. Naprowadź ludzi jaka to firma i na pewno łatwiej
będzie ci pomóc. Czy to: RP Bygg?, Polsk Bygg? AF Gruppen Bygg? A może Uni-house?
No ogarnij się i wal z mostu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Darek darek
(darek123)
Wiking
Byliśmy w skate... dowiedzieć się czy możliwe jest że policja zablokowała konto i nie mogą nam wypłat zrobić ,babka powiedziała że nie ma takiej mozliwości dała nam numer żebyśmy to zgłosili do arbeid... i w piątek zgłaszamy sprawę .Jeżeli chodzi o firmę to mogę podać już nazwę bo na 100 % zrobili przekręt na nas Maling og Renhold właścicielem jest Polka i Alban .Nie odbierają telefonów nie ma kontaktu z nimi .Możecie sprawdźcie czy może ogłosili upadłość ! Jest nas oszukanych w sumie 6 osób .Na nadgodziny i dwa miesiące pracy zero przelewu . Co poniektórym jeszcze nie dali ferie penge za 2012 rok . Sprawa trafi do sądu . Możecie poradzić coś ,może macie jakiś adwokatów najlepiej darmowych co by się tym zajęli konkretnie .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ze tez sie Polki tak szmaca z kolorowymi

podaj pelna nazwe firmy

MALING OG RENHOLD to ma w nazwie 12 firm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2