Sprawa jest ewidentnie naganna ale ja chciałbym poruszyć inną kwestię. Zobaczcie jak jesteśmy sterowani przez media. Od jakiegoś czasu prawie codziennie zasypują nas informacjami o jakimś wypadku czy innym zdarzeniu kryminalnym z udziałem nietrzeźwego, tak jakby wcześniej takie sytuacje się nie zdarzały. Przecież takich sytuacji codziennie zdarza się całe mnóstwo, więc dlaczego wszystkie prezentowane w mediach są wyłącznie skutkiem picia alkoholu? Czy to jest przypadkowe? Wiadomo, że większość mediów jest sterowana politycznie i tu mamy właśnie na to dowód. Od stycznia 2014 wzrosła akcyza na alkohol, więc władza aby uniknąć protestów społecznych i nas uciszyć serwuje nam takie newsy jak ten. Przy okazji osiągniętego w ten sposób przyzwolenia społecznego można załatwić inne związane z tym sprawy, chociażby powrót do konfiskat aut czy zaostrzenia kar dla pijanych kierowców o czym Tusk już wspominał. Sam nie piję dużo alkoholu i raczej jestem zwolennikiem powyższych zmian ale nie o to mi chodzi. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, jak władza za pośrednictwem mediów manipuluje nami - naszym zachowaniem i naszymi emocjami, traktując nas jak barany którymi łatwo da się sterować.
a lemingi PeOwskie napedzaone eskimoska propaganda juz sie podniecaja
i troluja