Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
no ale o 144-ach nie slyszalem, ale slyszalem ze więzienia są całkiem na poziomie tutaj wiec na pewno tez ciekawe doswiadczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Początkujący
A pokazali Ci pomiar z prędkości [np. nagranie etc]?
Bo miałem sytuacje na pasie szybkiego ruchu, kiedy zjechałem z jezdni na stację nagle ni stąd ni zowąd pojawił się nieoznakowany radiowóz. Tematem przewodnim Pana policjanta była nadmierna prędkość i konsekwencje z tym związane. Naturalnie pierw zapytał ile jechałem, odpowiedziałem że nie patrzyłem na zegar i niech pokaże mi przez niego zrobiony pomiar prędkości oraz aktualną homologację. I wtedy sytuacja diametralnie się zmieniła, bo już nie był taki pewny siebie. Ponagliłem go, czy ma jeszcze jakieś zastrzeżenia, bo spieszę się do domu i skończyło się niby na upomnieniu.
Wiec pytaj o takie sprawy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Solo napisał:
A pokazali Ci pomiar z prędkości [np. nagranie etc]?
Bo miałem sytuacje na pasie szybkiego ruchu, kiedy zjechałem z jezdni na stację nagle ni stąd ni zowąd pojawił się nieoznakowany radiowóz. Tematem przewodnim Pana policjanta była nadmierna prędkość i konsekwencje z tym związane. Naturalnie pierw zapytał ile jechałem, odpowiedziałem że nie patrzyłem na zegar i niech pokaże mi przez niego zrobiony pomiar prędkości oraz aktualną homologację. I wtedy sytuacja diametralnie się zmieniła, bo już nie był taki pewny siebie. Ponagliłem go, czy ma jeszcze jakieś zastrzeżenia, bo spieszę się do domu i skończyło się niby na upomnieniu.
Wiec pytaj o takie sprawy.

mnie tez RAZ sie pytali czy wiem do ilu tu jest ograniczenie.... no to ja ze 60.... a oni 50.... a pozniej pytali sie mnie z jaka predoscia jechalem?? no to ja ze nie wiem i to ja sie pytam z jaka... no i wtedy: wlasciwie to nie zmierzylismy ale Ty wiesz ze jechales szybko i my wiemy... jedz ostroznie, dobranoc... tak to lecialo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Dj Funky D napisał:
Jedynie co mozesz, to sie odwolac, tlumaczac,ze jechales z taka pradkoscia, ze znakow nie sposob bylo dostrzec

Nie no QURWA ladny przyklad mu dajesz Jeszcze go cwaniactwa uczysz!!!
A co jakby mu kolo strzelilo przy takiej predkosci i by sie wpierdolil na pobocze np. na Twoje dzieci?
Tez bys mu kazala sie odwolac?
Zawinil niech beknie QURWA!!!
Do niego i jego typu podobnych sa specjalne tory wyscigowe, a jak zal dupe sciska zeby wydac pare zlociszy to wracajac do PL Z uciulanymi NOK-ami wbij sie na niemiecka autostrade-przynajmniej bande zaliczysz a nie w ludzi!!![/quote]

Napisałam to jako zart...
Bo najwidoczniej nie widział znakow,a co dopiero wlaśnie dziecko czy innego pieszego.Zaś teraz widzi co stracił tylko za samą predkość i szuka pomocy.
Mi też zdarzło się przekroczyć predkość i to radar za radarem o 19 i w drugim miejscu 20 km.
Chciałam jak najszybciej dojechać do domu,gdyż z bolu nie wytrzymywałam...
Wiec mi nie żal ,ani siebie, ani innych...bo różnie może sie to skończyć,nie tylko dla samego siebie, ale innych uczestników na drodze.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
gabriel napisał:
pozazycie napisał:Jedynie co mozesz, to sie odwolac, tlumaczac,ze jechales z taka pradkoscia, ze znakow nie sposob bylo dostrzec;)Dobrze , że siedzę na posadzce "Lotniskowej" , inaczej wątpię , czy bym się się utrzymał na krześle ze śmiechu .
---
Jednak co się dziwić ... LANSIARZE ... , która za wszelką cenę , chce zaistnieć na Forum z tej innej strony niż ... JEST ZNANA ... !!!
---
Reszta bez dalszego komentarza !

Tyle razy pisałam,że jak mnie znasz osobiście i masz na coś dowody to je wstawiaj.
Tyle się produkujesz o mnie nie znajac mnie,ale jak do tej pory jeszcze niczego oprucz malowania nie unaoczniłes ,aby potwierdzic to co piszesz.

Ty o wszystkich nie znajac ich ,najlepiej wszystko wiesz...
Nawet wiecej wiesz o samej matce z Sosnowa jak pisales ,ze to Dziwka/ w innym temacie /
A gdzie masz jakis dowod ze nia byla.
To ze winna smierci dziecka,nie znaczy ze byla tez i Dziwka.
Bo oragany prowadzace jej sprawe maja dowody,ale jakos nie maja na to, ze byla Dziwka.
Ale Ty wiesz wiecej bo ja znasz i masz dowody, ktore najwidoczniej archwizujesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(PrzemoPtb)
Wiking
Nie szukam pomocy ani wspolczucia,a jedynie konkretnych obiektywnych informacji .Przekroczylem,wiec dostane za swoje wcale sie od tego nie uchylam,prosze Was nie piszcie o dzieciach itd. to krajowa droga,a na tym odcinku nie ma takiej mozliwosci,a co do znakow widzialem z tym ze sie przeliczylem poniewaz policjant ktory mnie zatrzymal poruszal sie nie oznakowanym motocyklem,zdziwieni pewnie tak jak Ja.Tego niefortunnego jak dla mnie i 6sciu kierowcow,ktorzy rowniez stracili swoje uprawnienia na tym odcinku,wiec nie jestem sam.Informacje zaczerpnelem z gazety regionalnej.
Szerokosci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
R S
(Paciaciakiewicz)
Wiking
jakie więzienie ja miałem podobną sytuacje na 60 jechałem 93 i zabrali mi prawko na 5 miesięcy akurat ten najniższy przedział od 3 do 6 i mandat 9 tys NOK i wtedy było by tylko więzienie jak nie zapłacisz tej kwoty i to jest te stałe 18 dni i wtedy automatycznie pozbawiasz się pracy wybierając tę drugą opcje czyli odsiadka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok