Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prośba o pomoc - wyjazdy integracyjne Norwegów. - Norwegia

Czytali temat:
(681 niezalogowanych)
4 Posty
Maciej Wojtas
(woojtass)
Wiking
Kłaniam się nisko,

Na początku chciałbym zaznaczyć, że mój post jest prośbą o pomoc – nie chcę się w żaden sposób reklamować.

Mam na imię Maciej i prowadzę małą agencję interaktywną w Polsce - zajmuję się tworzeniem stron www, filmów reklamowych oraz marketingiem w sieci (SEO, SEM, e-mailing, video sem).
Ostatnimi czasy trafił do mnie klient, który organizuje wycieczki po Krakowie i okolicach klientom indywidualny, prywatnym grupom ludzi – który chce rozszerzyć swoją działalność o tzw. DMC (Destination Management Company) mówiąc w skrócie: imprezy firmowe, wyjazdy motywacyjne, meetingi, wyjazdy urlopowe skierowane do klienta biznesowego z rynku Norweskiego. (dodam, że pomysł wziął się z potrzeby – klient obsłużył przypadkiem 2takie wyjazdy i klienci norwescy byli bardzo zadowoleni).

Na spotkaniu klient poprosił mnie, abym zrobił research rynku pod kątem:
- zapotrzebowania na takie usługi – czy Norwegowie lubią takie wyjazdy? Co dla nich jest ważne w takiego typu wyjazdach firmowych?
- grup docelowych – czyli jakie firmy, instytucje wysyłają swoich pracowników na tego typu wyjazdy? Gdzie takie firmy w „norweskim Internecie” poszukują firm, które im zapewnią takie wyjazdy?

Niestety nieznajomość języka norweskiego, tamtejszej kultury i aspektów społecznych spowodowała, że taki research z użyciem Google.no jest dla mnie niemal niemożliwy, dlatego pomyślałem, że napiszę na polskim forum Polaków w Norwegii i może ktoś mi pomoże.

Jest to dla mnie dość ważne, gdyż klient jest „konkretny”, a ja w związku z zażynaniem polskich przedsiębiorców przez polski rząd i cały ten kryzys przędę ledwo ledwo i takie zlecenie pozwoli mi trochę stanąć na nogi.

Bardzo dziękuję z góry za jakąkolwiek chęć pomocy i za czas poświęcony na przeczytanie tego postu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
woojtass napisał:
Co dla nich jest ważne w takiego typu wyjazdach firmowych?
- Dobry hotel, czysty, ladny, nowoczesny pod wzgledem technicznym.
- Dobra restauracja
- Dobry klub/pub z muzyka, zeby mogli potanczyc i popic, najlepiej w hotelu lub super blisko hotelu.
- Hotel musi miec sale , gdzie moga miec kurs/seminarjum.
- cos ciekawego do zwiedzania w dzien (np. kopalnie soli+zamek)
- troche czasu wolnego, zeby mogli samip ochodzic i porobic zakupy.
- wszystko zorganizowane, czyli autobus z lotniska, autobus do zwiedzania, obiad zamowiony wczesniej dla wszystkich (jednakowy).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Maciej Wojtas
(woojtass)
Wiking
Dziękuję za odpowiedź.

Czyli jednym słowem wysoki poziom całego wyjazdu, wszystko zapięte "pod klucz" od momentu wylądowania a PL do momentu odstawienia do odpowiedniem bramki na lotnisku - tak też klient chce organizować takie wyjazdy.

Czy często szefowie wysyłają swoich pracowników na tego typu wyjazdy? Czy są to w większości wyjazdy rozrywkowo-turystyczne czy również oparte o szkolenia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
To sa albo wyjazdy rozrywkowe pod przykrywka szkolenia (firmatur) albo cos w rodzaju team building.
Jak poszukasz pod haslem teambuilding, firmatur, to na pewno cos znajdziesz.
Czasami zdarza sie tez rozszerzony julebord (przyjecie bozonarodzeniowe) - w sumie kazda firma ma cos takiego w miesiacu poprzedzajacym Boze Narodzenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
woojtass napisał:
ja w związku z zażynaniem polskich przedsiębiorców przez polski rząd i cały ten kryzys przędę ledwo ledwo

no wiesz teraz przędzeniem to się głównie Chińczycy zajmują
przędą też w Wietnamie i Pakistanie
tam wyjedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Maciej Wojtas
(woojtass)
Wiking
Elise napisał:
To sa albo wyjazdy rozrywkowe pod przykrywka szkolenia (firmatur) albo cos w rodzaju team building.
Jak poszukasz pod haslem teambuilding, firmatur, to na pewno cos znajdziesz.
Czasami zdarza sie tez rozszerzony julebord (przyjecie bozonarodzeniowe) - w sumie kazda firma ma cos takiego w miesiacu poprzedzajacym Boze Narodzenie.

Bardzo dziękuję Ci za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Maciej Wojtas
(woojtass)
Wiking
jasta102 napisał:
woojtass napisał:
ja w związku z zażynaniem polskich przedsiębiorców przez polski rząd i cały ten kryzys przędę ledwo ledwo

no wiesz teraz przędzeniem to się głównie Chińczycy zajmują
przędą też w Wietnamie i Pakistanie
tam wyjedź

żarty żartami, lekko nie jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Wracajac do tematu:
- Norwegowie bardzo lubia takie wyjazdy
- najwazniejsze,zeby mogli nachlac sie i poruchac za pol darmo
- ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
donwasyl napisał:
Wracajac do tematu:
- ...

lepiej bym tego nie ujał....

do autora > chcesz poznac i dowiedziec sie co lubia? wyskocz na Gran Canaria lub Tajlandia na pare dni, a poznasz ich "sposób zabawy" i bedziesz wiedział co lubią

To pijaczyny gorsze jak nasze chłopaki, a ruscy to sie moga od nich uczyc jak sie pije......
Na ostatnim moim urlopie w grecji prawie dwa tyg zajmowałem sie dwójką małych norków, podczas gdy rodzice napierdalali wóde od rana....
Te małe głodne, spragnione,a chłopic mało sie nie utopił, tak mamusia go pilnowała, ze juz o 11 najebana spała na lezaku z cieknącym babim latem z ryja....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianekk napisał:
donwasyl napisał:
Wracajac do tematu:
- ...

lepiej bym tego nie ujał....

do autora > chcesz poznac i dowiedziec sie co lubia? wyskocz na Gran Canaria lub Tajlandia na pare dni, a poznasz ich "sposób zabawy" i bedziesz wiedział co lubią

To pijaczyny gorsze jak nasze chłopaki, a ruscy to sie moga od nich uczyc jak sie pije......
Na ostatnim moim urlopie w grecji prawie dwa tyg zajmowałem sie dwójką małych norków, podczas gdy rodzice napierdalali wóde od rana....
Te małe głodne, spragnione,a chłopic mało sie nie utopił, tak mamusia go pilnowała, ze juz o 11 najebana spała na lezaku z cieknącym babim latem z ryja....

toś se przyjaciela w końcu znalazł
co kiedyś się "bżydal" nazywał
job waszu mat' to ci urlop, czy opieka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok