Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przelew Bankowy - Norwegia

Czytali temat:
Johnyy (704 niezalogowanych)
1 Post
Renata Xyz
(Renn29)
Wiking
Witam serdecznie. Czy aby dokonac przelewu z norweskiego konta bankowego na polskie konto bankowe, musze posiadac jakis specjalny rachunek walutowy? Czy wystarzy przeslac normalnie korony za pomoca funkcji "betale utland"? Mam zwykle konto w polskim Zubrze i nie wiem, czy jest to mozliwe. Bede wdzieczna za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Oczywiscie ze możesz , jesli wyślesz korony bank sam je przewalutuje, , ewentualnie zaznacz ze wysylasz złote i odrazu zobaczysz ile koron pobierze z twojego konta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Renata Xyz
(Renn29)
Wiking
A jaki jest szacunkowy koszt takiego transferu przy kwocie 3000 NOK?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Ca 150NOK.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Z DnBNor do Nordei w PL koszt to 60NOK,wysyłając trzeba znać tzw SWIFT czy jakoś tak-swojego banku w PL,to jest coś jak adres międzynarodowy banku.
Do tego bank w PL również pobierze haracz za to że dostał kase,nie pamiętam ile,jakieś złotówki.
Można wysłać i jednocześnie przewalutować , można też wysłać - odebrać w PL NOK i gonić z wywieszonym jęzorem po kantorach pół dnia żeby na kilku tysiącach koron zarobić 25 zł - i kupić sobie za to flaszke-dalej wiadomo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Sławek Fras
(slea)
Wiking
Ja kasę do Polski wysyłam za pośrednictwem kantorów internetowych. Sprawdzam kursy na strefawalut.pl, wybieram najkorzystniejszy i przelewam - tak wychodzi taniej niż zwykły przelew zagraniczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok