Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2982 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
podpucha
Witam wszystkich,
poki co jeszcze z Polski, ale od kwietnia chciałbym znaleźć sie w Norwegii. Od ponad pól roku szukam pracy w Polsce i nie mam juz siły. Chciałbym dołaczyc sie do jakiejs rodaczki, która jest tu juz od jakiegoś czasu i ma prace i może pomóc w znalezieniu tej pracy.
Mam wyzsze wykształcenie, ale moge podjąc sie kazdej pracy na poczatek. Troche kiepsko u mnie z jezykiem, ale od października ide na kurs przyspieszony angielskiego.

po studiach a angielskiego nie zna i po polsku marnie pisze jak na dziennikarza

byl facet niem faceta
wiem i zdaje sobie z tego sprawe wiec póki co szukam pracy sezonowej mozesz podrzucic jakis pomysł, kontakt bede b. wdzieczna

jakas nowa moda Krzysztof Grodki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
@zemanek
Jesli jestes dziennikarzem to sprobuj tutaj,na forum M.N.
Ostatnio szukali ludzi.Maja duze wymagania,ale moze warto sprobowac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(Zemanek)
Wiking
No tak mea culpa- dwa błedy prztyznaje sie do winy ( a Ty jak piszesz na kompie i nie jest to pismo oficjalne to nie zdarza Ci sie zrobic błędu....
I nie jest to zadna podpucha... niby jaka ??? nie bardzo wiem o co Ci chodzi !!!
Czlowiek pisze maila, zwraca sie z prosbą o pomoc- a tu go chca ukrzyzować..

a co do jezyka to masz racje, ze go zaniedbałam - pracujac po kilkanascie godzin w korporacji nie ma sie czasu na nic....

mimo wszystko pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Amanda Truuutuuu
(Andzia22)
Wiking
Heh.... jak czytam te posty to troche chce mi sie smiac hiiiihiii .... Ludzie pracuja tutaj po kilka lat, i w pewnym momencie przychodzi kryzys i sa bez pracy mimo ze mowia i po angielsku i norwesku... A co mowic dopiero o zalatwieniu komus pracy, badz pomoc przy jej szukaniu. Dla mnie jest to smieszne i dziwne, bo nikt normalny nie zalatwi pracy komus kogo niezna, a co z mieszkaniem ?? Pewnie tez trzeba przygarnac, eh ... Czasami takie Posty rozbrajaja mnie az do bolu brzucha. Ale jak Najbardziej Zycze Powodzenia !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(Zemanek)
Wiking
Nie moj drogi, to nie chodzi o kwalifikacje- nie mam zamiaru pracowac za 1600 zł po kilkanascie godzin dzinnie- czy nie z tego samego powodu znalazłeś sie tu gdzie jesteś ???

Co do jezyków - masz racje zaniedbałam je - potrafie komunikowac sie w j. ang i francuskim, ale pracujac po kilkanascie godzin dziennie w korporacji nie miałam na nic czasu...

I to tyle na ten temat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(Zemanek)
Wiking
niczego innego sie nie spodziewałam ..... ale chciałam to sprawdzic, teraz juz wiem, wszystkim serdecznie dziekuje

mam tylko nadzieję, że kiedys tez znajdziecie sie wtakiej sytuacji jak ja

Powodzenia !!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Zemanek napisał:

Tak w Polsce nie ma pracy, nawet z dorywcza jest kiepsko (jak nie masz znajomości)- a pracowac za 1200 zl miesieczie ......

No dobrze, a jak nie masz innej pracy tylko ta za 1200zl, to co robisz - siedzsz i czekasz nalepsza czy bierzesz i pracujesz?
Pytam dlatego, ze tu na poczatku tez moze byc ciezko finansowo i moze tez znajdziesz tylko dorywcze prace. A jezeli bedziesz tu mieszkac sama i bedziesz miala taka sobie prace, to moze sie skonczyc, ze finansowo bedziesz miala dokladnie jakbys pracowal w Polsce za te 1200zl, tyle, ze bedziesz z dala od znjomych i rodziny.
Bez jezyka i zawodu, wybor prac, jaki kobieta moze wykonywac tez jest dosyc ograniczony i nie sa to akurat zawody super platne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
koles widze Twoj chyba 5 wpis... prosze napisz: co cpasz? tak chyba dziala crystal co?

stawiam na zmywacz do paznokci

bo salmiak to odziedziczony po mamie

nie trzeba byc dedektywem zeby zobaczyc to dzisiejsze dziennikarstwo
to nie byly literowki tylko bezmyslne
ctrl+C, ctrl+V
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(Zemanek)
Wiking
oczywiscie, że pracuje ale ucze sie i szukam dalej- szukam lepszych mozliwosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Amanda Truuutuuu
(Andzia22)
Wiking
Zemanek ... Ja jestem obecnie bez pracy gdzie jestes w Norwegii 3 lata, jest mi ciezko znalesc prace mimo ze znam norweski i angielski... Nikomu nie zycze zle, ale niestety Norweski Rynek Pracy spada . Jesli nie masz wyksztalcenia-a jesli go masz -a nieznasz jezyka -jest naprawde ciezko. Uwierz mi w ciagu 2miesiecy wyslalam ponad 20 CV i ciagle tylko dziekuje za CV i jak beda mieli prace to sie odezwa !!! Ale moze Ci sie akurat UDA POWODZENIA !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok