Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dobrobyt, praworządność, skandynawski ład - Norwegia

Czytali temat:
PRZEMYSLAW pogorzelec iga.mojanorwegia (675 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Stawka dla nie wykwalifikowanych pracowników to 112 koron brutto. Z tego odchodzi 50% tak długo jak nie dostarczy karty podatkowej... więc 66 nok... tak więc zarabiali za mało tylko o ok.2000. Praca 40 godz tygodniowo ale dyspozycyjnosc od rana do wieczora... jak w armii. Widział ktoś kiedyś ciężko pracującą obsługę wesołego miasteczka... chyba tylko przy rozstawianiu sprzętu i przy składaniu.
Ale co ja wiem... ja chodzę z dziećmi na karuzelę i miło mi gdy Polak z obsługi puści kolejkę jeszcze raz... i raz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PeReZ napisał:Stawka dla nie wykwalifikowanych pracowników to 112 koron brutto...
A skąd wytrzasnąłeś taką wysoką stawkę ...!? .
---
Możesz podać źródło ... ?
---
A może Zenek ze Zdziśkiem , przy ciepłej wódce tak gadali ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
karte podatkowa daja w 2 tygodnie ,a podatek odzyskasz w rocznym rozliczeniu
wiec nie 2000 a 20 000 sa w dupe i do tego dochodza nadgodziny

wez wsiadz sam za fajere na scanie trojke na 8 godzin zobaczysz jak lekko jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Masz rację Gabriel. Zajrzałem na stronę kontroli pracy. Minimalna stawka waha się od 89 do 163 koron. To zależy teraz od kontraktu, jakie stanowisko, wiek, doświadczenie zawodowe, koszty opierunku... Szczególnie przy pracach sezonowych pracownicy mogą zarobić dużo mniej niżeli się spodziewają. Masakra...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
URIEL .
(URIEL)
Wiking
co to za Tivoli ? , przepracowalem 10 lat w tivoli i znam prawie wszystkie tivoli w Norwegi
praca w Tivoli jest specyficzna i ciezka , nikt ci kolego tam nie da ksiazki obslugi karuzeli i nie posadzi cie przed nia zebys czytal dwa dni , napewno dostales doswiadczonego kogos kto pracowal na takiej karuzeli tam liczy sie tez czas rozstawienia karuzel i ich pakowania wszystko ma swoja kolejnosc wiec nie wierze ze dali ci karuzele i rob sobie sam , hmm stolowka no chyba jasne ze jest zamknieta w nocy , jak by kazdzy sobie latal w nocy robic jesc to na rano prowiantu by braklo , a czy w polsce miales na stoluwce zakladowej dostep do jedzenia ? , niech sie cieszy ze w cyrku nie robil , tam to dopiero jest jazda , w dzien spisz w nocy jezdzisz codziennie jest przezot do nowego miasta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok