Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Boże tylko nie dawaj jeszcze gazu - Norwegia

Czytali temat:
(261 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
łupkowego Polackom
bo już całkiem ten burdel runie
jak jeszcze do wydobycia gazu dopłacać przyjdzie
Kompania Węglowa po półroczu ma ponad 100 mln zł straty netto - poinformowała dziennikarzy prezes spółki Joanna Strzelec-Łobodzińska. Spółka podtrzymuje plan emisji pięcioletnich obligacji o wartości 1,3-1,5 mld zł.
- Po pierwszym półroczu mamy ponad 100 mln zł straty netto. Jeżeli w tym roku, przy tych cenach węgla, w znaczący sposób pozbędziemy się zapasów, to całoroczny wynik będzie również ujemny - powiedziała.

biznes.interia.pl/wiadomosci/news/kompan...-na-stratach,1946760
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
pytanie kto chce ja wykupic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
No idzie jak idzie. Chcieli dobrze wyszło jak zawsze.
Cóż, za parę lat skończą sie pieszczoty z kochaną EU i dopiero wtedy poczujemy co to drożyzna, kredyt, odgórnolotna kontrola gospodarki przez zagraniczne koncerny czy banki, które szturmem zdobywają nasz kraj. Niż demograficzny (ucieczka młodych; podstawowej siły roboczej. Kto ma zapierdalać na armię nierentownych urzędników ?).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a stocznie to kto kupił
te skarby polskie
srebra rodowe
co takie mondre pracowniki tam byli
Kochana Basia miała
Piasecka Johnson
ale jak jej agenci ten syf obejrzeli to nawet 100 milionów dolarów nie chciała dać
mitomany pieprzone
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
patim napisał:
pytanie kto chce ja wykupic?

Z tego co się orientuję to Europa ma w cholerę złóż energetycznych. Skały zawierające węglowodory itd. Podobno, specjaliści tegoż dowodzą, że świat nie ma najmniejszych problemów z zasobami owych surowców. Problemy leżą w interesach politycznych ( gdzieś tutaj można by szukać odpowiedzi na Twoje pytanie), technologicznych czy zwykłych środowiskowych; vide ekolodzy, korupcja. O ile dobrze się orientuję to koncesje i tak nas wycyckają z godziwego zarobku na łupkach.
Z naszym gazem wcale nie stalibyśmy się o wiele bardziej bogatsi. Bardziej zabezpieczeni energetycznie na przyszłość, raczej .
Jesteśmy zależni politycznie. Protektorat.
Ale to tylko moje zdanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Zawisz napisał:
O ile dobrze się orientuję to koncesje i tak nas wycyckają z godziwego zarobku na łupkach.

nie tylko twoje
tak myśli z 90 % Polacków, że
bieda w kraju to wynik odwiecznego okradania tej krainy przez kogoś
żydów, komuchów, Tuska i cyklistów
a nie wina głupoty i innych z tym związanych cech które stanowią o tradycji i wartościach tego narodu, które marszałek Piłsudski krótko, zwięźle i wielokrotnie tak precyzował
Polacy to kurwy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
Zawisz napisał:
O ile dobrze się orientuję to koncesje i tak nas wycyckają z godziwego zarobku na łupkach.

nie tylko twoje
tak myśli z 90 % Polacków, że
bieda w kraju to wynik odwiecznego okradania tej krainy przez kogoś
żydów, komuchów, Tuska i cyklistów
a nie wina głupoty i innych z tym związanych cech które stanowią o tradycji i wartościach tego narodu, które marszałek Piłsudski krótko, zwięźle i wielokrotnie tak precyzował
Polacy to kurwy

to ty tez kurwa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok