Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

leci dziennik w Polsacie - Norwegia

Czytali temat:
(237 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wiadomość pierwsza
Katarzyna Waśniewska dostała 25 lat za zamordowanie swojej córki 6 miesięcznej Magdy
wiadomość druga
będą sądzić rodziców, którzy zamordowali malutkiego synka Szymona
wiadomość trzecia
pochowano w Polsce małego Daniela, którego polscy rodzice za... na śmierć w Anglii
no dobra zmieniam kanał
starczy wiadomości od Polskich Panów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
pani kasia w, wyjdzie po 15tu i bedzie mogla jeszcze założyc rodzine, a rodzice szymonka przez 2lata ukrywali smierc i pobierali zasiłek z MOPS.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
włączam TVN
wiadomość pierwsza
gwałcą w lesie kabackim
wiadomość druga
zawiązał się komitet w Andrychowie aby wypędzić Romów z miasta
no dobra starczy tewe na dzisiaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a o tym cisza
polskiepiekielko.pl/2013/09/sejm-za-stal...kodeksu-karnego.html
W piątek Sejm przegłosował nowelizację kodeksu postępowania karnego, który jest wielkim bublem prawnym stalinizującym polski wymiar sprawiedliwości. Za uchwaleniem projektu głosowała Platforma PSL i RP.

W uchwalonej nowelizacji:

1. Brak jest możliwości nagrywania postępowań karnych.

2. Brak jest udziału organizacji społecznych .

3. Ogranicza się jawność posiedzeń sądowych, do których wraca się wbrew uchwale SN, że posiedzenia sądu są jawne

4. Nie zmieniono zakresu możliwości składania subsydiarnych aktów oskarżenia, wtedy kiedy prokuratura ukrywa przestępstwa

5. Nie ma nadal możliwości składania zażalenia na bezprawne kierowanie obywateli na badania psychiatryczne

6. Znacząco utrudnia się składanie apelacji od wyroków I instancji (utrudnienia podobne do kasacji)

7. Apelacje rozpoznawać będą sądy w składzie ławniczym – czyli sędzia i 2 ławników – to już chyba żart z obywateli. Co wie ławnik o sprawie w odwołaniu, który nie ma pojęcia co jest w aktach.

8. Kasacja i to wielokrotna będzie w praktyce wyłącznie uprawnieniem prokuratora

Poparcia nie uzyskały natomiast m.in. poprawki PiS i SP przywracające obecną granicę, od której kradzież, przywłaszczenie, czy zniszczenie rzeczy, nie jest już wykroczeniem, a staje się przestępstwem. Obecnie jest to 250 zł. W nowelizacji zapisano natomiast, by była to jedna czwarta minimalnego wynagrodzenia (400 zł, a w 2014 r. 420 zł)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
włączam TVN
wiadomość pierwsza
gwałcą w lesie kabackim
wiadomość druga
zawiązał się komitet w Andrychowie aby wypędzić Romów z miasta
no dobra starczy tewe na dzisiaj
czy musisz oglądać to co ja?
a jeszcze to też dobre: DRWAL WYSZEDŁ Z LASU!!!
nasygnale.pl/kat,1025343,title,Makabra-p...c.html?ticaid=5113e3
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Policja nie chce na tym etapie oceniać, czy mężczyzna mógł paść ofiarą gangsterskich porachunków. - Nic nie wiem o tym, żeby policja prowadziła w tej chwili jakiekolwiek pościgi na terenie Mazowsza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a włączę sobie Kiepskich
podobno Paździoch burdel w domu otworzy
chyba nie widziałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj