Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(767 niezalogowanych)
15 Postów
Kuba Rzetelny
(rzetelnykuba)
Wiking
Islam tak jak chrzescijanstwo sa religiami abrahamowymi, czyli wywodza sie od judaizmu. Islam ma zapozyczone elementy i biblii jak i z poganstwa. Np. Kaaba, swiete miejscie muzulmanow bylo przed mahometem miejscem czczenia roznych idoli poganskich. Dopiero pozniej pozbyli sie tych idoli i miesce stalo sie monoteistyczne. Mahomet wzial to co mu sie przydalo z innych religii (np postac jezusa) i tradycji danego regionu i stworzyl z tego swoja religie. Muzulmani ci pewnie powiedza, ze islam nigdy nie byl sekta chrzescijanska a chcrzescijanie ze tak....wiec zalezy kogo zapytasz.

Jasta, nie wiem o co ci chodzi. Nikt nie twierdzi ze zycie powstalo w ten sposob
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów
nadin .
(nadins)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
rzetelnykuba napisał:

Jasta, nie wiem o co ci chodzi. Nikt nie twierdzi ze zycie powstalo w ten sposob

nie kombinuj
cała wasza dotychczasowa wiedza ateistyczna opierała się na tym, że życie powstało w oceanie
i z niego wyszło na ląd
w oceanie same z siebie powstały proste związki organiczne, a później jebnął w nie piorun i narodziło się życie
teraz coś zaczynacie kombinować widząc,że to czysty debilizm darwinizm
i zaczynacie przenosić powstanie życia dalej w kosmos
jakby to miało coś pomóc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
rzetelnykuba napisał:
Zadni szanujacy sie naukowcy nie odwracaja sie od teorii ewolucji, jest na nia za wiele dowodow.

Gabriel - mowisz o plagiacie chrzescijan, nie zdajac sobie chyba sprawy z tego ile chrzescijanstwo ma zapozyczonych elementow z religii i kultow, ktore byly mniej lub barzdiej popularne przed jego powstaniem.

POSŁUCHAJ ...!
---
Uczono Mnie kiedyś , że jeżeli chcę komuś zwrócić uwagę na popełniony błąd ...
To Sam powinienem dobrze Tego Kogoś wysłuchać , ewentualnie bardzo dokładnie i ze zrozumieniem przeczytać to co ten ktoś NAPISAŁ ...!!!
JA NIGDZIE NIE NAPISAŁEM TUTAJ ... O PLAGIACIE CHRZEŚCIJAN ...!!!
---
Tylko o popełnionym plagiacie , na CHRZEŚCIJANACH JEZUSOWYCH ... PRZEZ MAHOMETA .. / niech spoczywa w spokoju /
---
A CO MA WSPÓLNEGO Z OBECNYM KOŚCIOŁEM KATOLICKIM , RYTU RZYMSKIEGO ... Początkowe chrześcijaństwo Jezusowe poza nazwą ...!?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
jasta102 napisał:

nie kombinuj
cała wasza dotychczasowa wiedza ateistyczna opierała się na tym, że życie powstało w oceanie
i z niego wyszło na ląd
w oceanie same z siebie powstały proste związki organiczne, a później jebnął w nie piorun i narodziło się życie
jakby to miało coś pomóc

jasta a wedlug ciebie kobieta powstala z zebra adasia????czy jakoś takoś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Kuba Rzetelny
(rzetelnykuba)
Wiking
Gabriel - nie rozumiem dokladnie co masz na mysli z plagiatem chrzescijan, napisalem wyzej, ze islam wiele zapozycza z judaizmu i chrzescijanstwa, wiec chyba mamy takie same zdanie na ten temat.

Jasta - nie wiem dlaczego nazywasz darwinizm debilizmem skoro zostalo wiele razy udowodnione, ze gatunki z czasem sie zmieniaja.
Nauka na dzien dzisiejszy nie wie na 100% jak powstalo zycie na ziemi, a ten artykul o marsie jest jednym z kilku mozliwosci.
Nie uwazasz, ze lepiej jest powiedziec, ze sie czegos narazie nie wie i probowac znalezc odpowiedz zamiast tlumaczyc sobie ze bog tak zrobil i juz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
rzetelnykuba napisał:...Nie uwazasz, ze lepiej jest powiedziec, ze sie czegos narazie nie wie i probowac znalezc odpowiedz
zamiast tlumaczyc sobie ze bog tak zrobil i juz ?

A dlaczego starasz się narzucić swój tok myślenia ...! .
---
Co za różnica dla Maluczkich , kto to wszystko stworzył ...
Jeżeli Bóg tak chciał ... to chwała Mu za ten dar ...
---
Jeżeli zaś samo z siebie poprzez ewolucję ... to też dobrze MI ZE TEM ...
---
Pomijam tu dywagacje , że jeżeli coś samo z siebie się tworzy to też jest to BOSKIE ...
---
Człowiek współczesny , tworząc sztucznie nowe odmiany roślinne , jest dla tych Tworów Bogiem ...! .
Tworząc sztucznie , poprzez krzyżówki różnych ras , tego samego gatunku , nową odmianę / np. psa /
Też jest BOGIEM ... dla tego psa i nowej rasy .
---
To we czem problema ... !? .
---
Czyżby samo słowo BÓG aż tak raniło twój umysł ... / wszak duszy nie masz / .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Vivid napisał:
jasta102 napisał:

nie kombinuj
i z niego wyszło na ląd
jakby to miało coś pomóc

jasta a wedlug ciebie kobieta powstala z zebra adasia????czy jakoś takoś?

głupcom Bóg się jawi jako ten co został w Biblii opisany
parę tysięcy lat temu
przy użyciu terminologii i zwrotów pojęciowych, aby widzowie kozich ogonów mogli coś z tego zrozumieć
pisząc Biblię obecnie napisali by pewnie
że z organizmu męskiego pobrał Bóg kilka komórek macierzystych i z nich uformował kobietę
ucz się
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

()
Maniak
O ciekawa rozmowa!

Dodam od siebie: gwoli scislosci Darwin napisal swoja ksiazke nie na temat. Teorii powstania zycia jest cala masa. Dodajmy teorie gai J.Lovelocka. panspermii, hipoteza goracaj zupy, piorun w fale coraz mniej jest powazana. Kominy termalne i zaczyna sie robic sieczka w glowach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
panspermia odsuwa jedynie problem w miejscu i czasie
dobre dla glupkow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok