Bochenek napisał:
BiZi napisał:
Bochenek napisał:
AndersB napisał:
jasta102 napisał:
wystarczy się do kościoła w Stavangerze przejśćtam nie chodze, a ty co tam robiłeś?
pomodlic sie byłeś?
Wiara, to najcenniejszy dar w jaki człowiek wyposażony został przez ewolucję. To artefakt, więc twoje ździwienie może usprawiedliwić tylko ślepa wiara w lipę PełO.
lepiej wierzyc w basnie...
zobacz, co mowia ludzie, ktorzy mysla...
...
Obejrzałem, ale po raz ostatni o takich bzdurach czytałem w książce o schizofrenii. Wiara tego gościa jest zacofana, prymitywna, tępa i właściwie to jeden wielki zabobon wystraszonego śmiercią malutkiego człowieczka. Jak udowodni chociaż jedno zdanie ze swojej wypowiedzi (jedno, nie wszystkie) to przyślij jeszcze kilka linków. W przeciwnym wypadku pozostańmy przy swoich zdaniach. Ok?
ale on NIE WIERZY, nie wierzy w to co napisali ludzie ponad 2000 lat temu, ci sami, ktorzy wierzyli, ze pioruny i grzmoty to gniew bozy

, ci sami, ktorzy palili niewinne osoby na stosie tylko za to, ze mieli inne zdanie ( czyt. mysleli samodzielnie )...
Jedynym zabobonem jest RELIGIA i to niewazne jaka, jakakolwiek!
I jeszcze jedno, ja Ci nie musze niczego udowadniac, to TY musisz udowodnic, ze istnieja bostwa, to TY twierdzisz, ze istnieje byt, ktorego nikt nigdy nie widzial a w ktory wierzysz. Ja twierdze, ze nic takiego nie istnieje bo nie ma na to dowodow, i nie gadaj mi tylko zebym ci udowodnil, ze nie istnieje bo to jest typowe dla chlopcow w sukienkach, robienie wody z mozgu ludziom przerazonym spedzeniem ZYCIA po smierci w PIEKLE

, czy w innym dziwnym wymiarze