Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(669 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
www.plwolnosci.pl/a/3646/Zapomnial-Meller-jak-kibolem-byl
Zapomniał Meller, jak „kibolem” był

Chodziło o to, żeby nie dać się aresztować, zrobić dym i parę zdjęć. […] Poczułem się osobiście urażony, bo SB zakwalifikowała mnie do frakcji umiarkowanej w NZS. A uważałem się wtedy za radykała – mówił Marcin Meller w rozmowie z dziennikiem „Polska”. Dziś też jest w umiarkowanej frakcji, tylko że radykałem jest Jerzy Urban. Co by powiedział tamten Meller dzisiejszemu? I z którym „bydłem” by stał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:
www.plwolnosci.pl/a/3646/Zapomnial-Meller-jak-kibolem-byl
Zapomniał Meller, jak „kibolem” był

Chodziło o to, żeby nie dać się aresztować, zrobić dym i parę zdjęć. […] Poczułem się osobiście urażony, bo SB zakwalifikowała mnie do frakcji umiarkowanej w NZS. A uważałem się wtedy za radykała – mówił Marcin Meller w rozmowie z dziennikiem „Polska”. Dziś też jest w umiarkowanej frakcji, tylko że radykałem jest Jerzy Urban. Co by powiedział tamten Meller dzisiejszemu? I z którym „bydłem” by stał

przeszedł na dobrą stronę mocy
trzeba dać mu szansę
może więcej nie zbłądzi
jak Kmicic z Potopu
Na początku Potopu (1655-60) ukazuje się jako typowy warchoł i zabijaka. Służył u księcia Janusza Radziwiłła, którego zdradzieckie zamiary poznał dopiero w rozmowie z księciem Bogusławem. Kmicic, ujrzawszy zdradę obu Radziwiłłów, przeszedł na stronę konfederatów i Jana Kazimierza. By bronić Ojczyzny, przybrał nazwisko Babinicz od miasteczka Babinicze leżącego w jego włościach, jako że na jego własnym ciążyło piętno zdrajcy. Brał udział w obronie Jasnej Góry, gdzie wysadził wielkie działo szwedzkie, kolubrynę. Następnie udał się na Śląsk do króla, gdzie podczas powrotu do kraju uratował Jana Kazimierza. Brał udział w bitwie pod Prostkami, dowodząc Tatarami krymskimi wspomagającymi Polaków. Zakochany bez pamięci w pannie Aleksandrze Billewiczównie.
może i ty kiedyś się opamiętasz i przejrzysz na te swoje kaprawe ślepia, gdzie jest dobro i racja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
tak joko i ty w 1990 wstepujac do UB i ,,emigrujesz ,, zeby sieac dywersje i szabotaz wsrod poloni
i tak juz 23 lata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:
i ty w 1990 wstepujac do UB

wstąpiłem dopiero jak ministrem był Antoni Macierewicz
czyli chyba według ciebie dobrze zrobiłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
patim napisał:
i ty w 1990 wstepujac do UB

wstąpiłem dopiero jak ministrem był Antoni Macierewicz
czyli chyba według ciebie dobrze zrobiłem

Widzę , że Wy Oba Trzech , beze siebie ani róż .
---
Toście się dobrali ...
Nie ma co , jak i gdzie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok