balum napisał:
Sytuacja z przed kilku dni-Norweg poszukuje czterech ludzi do firmy,czterech słowian,prosi o pomoc,jasno się określiłem że nie ma takiej możliwości,czyli że nie ma takiej możliwości żebym sobie ściągał kłopoty na głowe-bo do tego się to sprowadza jeśli nie jest się urodzonym hujem.
Rozmowa więc oparła się głównie o to ile powinni dostać na miesiąc żeby było dobrze,moja sugestia to 20k + na początek na czysto,Norweg na to czy jestem pewny że to będzie dobrze? - tak,na początek tak.
Po kilku dniach przychodzi do mnie z wytrzeszczem oczu i oznajmia że znalazł ekipe słowian którzy na Jego zapytanie w ich kierunku-ile chcą na miesiac? odparli zgodnie że 10 000,dziesięć tysięcy koron norweskich bez limitu godzin!!!!!!
Do tego upierali się że chcą na czarno!!!!!!!!!
Przyznam że tego nie kumię,o co chodzi z tym? pewnie po orce 24/24 h chcą się wyszaleć w ojczyznie czytaj przechlać wszystko i nie chcą być tym czasie związani jakimiś kontraktami,później znowu się przyjedzie i podejmie <jakąkolwiek> prace.
Wyjaśniam dla tych co nie pojęli;
-Norweg chciał płacić na tira gorzały co mięsiąc plus kasa na urlop i na przyszłą emeryturę,słowianin nie chciał tego tira,mówi że dostawczak wystarczy a kase za urlop i na emeryture oddaje Norwegowi gratis żeby tylko Ten go za to kochał i pamiętał o nim następnym razem.
Jak to nazwać?
-debilizm?
-kretynizm?
-samounicestwienie?
-zezwięrzęcenie?
Co takie HUJE robią?
Niszczą wszystko i wszystkich w NO,w PL i gdzie się tylko pokażą.
Dlaczego chcecie zniszczyć tutejsze warunki? Jak można chcieć dobrobytu jednocześnie niszcząc go? Wystarczy Wam kromka chleba z masłem i status niewolnika i śmiecia??
Rynek pracy to naczynia połączone,Wy dostaniecie 30 kr/h to ktoś inny straci pracę,i jego dzieci będą głodne.
To jest ok???
Jak to nazwac?
A jak masz na nazwisko?
Nazwiemy to od twojego nazwiska, bo to samo zrobiles ty i tobie podobni w Polsce.
To co napisales, to jest dokladnie to ,co sie stalo w Polsce w 2007 roku.To jest wasz wybor.
To ty , debile i kretyni tobie podobni powiedzieli ,ze wola byc niewolnikami i slugusami.
Uznali,ze Bartoszewski ma racje mowiac ,ze Polska i Polacy to biedna panna bez posagu.
A prezydenta,ktory chcial ,aby Polacy szanowali sie jako narod i ciagle przypominal o godnosci
naleznej Polakom, wyszydzaliscie i pluliscie na niego.W zamian wybraliscie sobie polanalfabete.
I on wam odpowiada. I on jest dla was dla dobry i on jest w sam raz.
W 2007 roku mieliscie do wyboru dobro I zlo.
Jak kazdy niewolnik , tak i wy , wybraliscie droge na skroty ,droge na zielona wyspe z cudami
na kiju-tanie panstwo z tanimi naiwniakami .To dzieki wam banda zlodziei zadluzyla nasz kraj na niebotyczna kwote ,ktora nasi wnukowie beda musieli jeszcze splacac.To dzieki debilom ,takim jak ty, calkowicie rozlozono wszyskie wazne dla funkcjonowania panstwa instytucje.To dzieki kretynom,takim jak ty, starzy ludzie beda musieli pracowac do 67 roku zycia.
Bo nie podobalo sie wam,jak ktos mowil ,ze nalezy dbac o Polske,polska ziemie,polska gospodarke i polskiego pracownika.Uwierzyles debilu w to, co ci mowila banda oszustow ,ze kapital nie zna narodowosci.Tylko nie dodali ,ze nie zna ale tylko polskiej narodowosci.
Siedzisz teraz tu, za granica i troszczysz sie o wlasna zasrana,egoistyczna, lemingowska dupe.
I myslisz,ze jestes bezpieczny,ale to tylko tak myslisz.Nawet nie wiesz kiedy moze ci przyjdzie
zakosztowac owocow z zielonej wyspy,ktorej sam chciales.I w nastepnych tekstach nie pisz ,
ze to oni, to czy tamto,pisz w pierwszej osobie,bo ty taki jestes,opisujesz dokladnie siebie.