Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zasilek chorobowy - Norwegia

Czytali temat:
(428 niezalogowanych)
8 Postów
And1981 K
(And1981)
Wiking
Witam.
Mam pytanie odnosnie zasilku chorobowego.
Jestem na zwolnieniu lekarskim na terenie polski od maja i do tej pory nie otrzymalem zadnej decyzji z NAV-u w tej sprawie,a mialem ja otrzymac 2 tyg. temu.
Czy ktos sie orientuje jak dlugo trwa taka procedura??

Dzieki i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Mam znajomego, w podobnej sytuacji, który już 6 miesięcy czeka na cokolwiek z Nav u.
Pieniędzy ZERO, ...jak narazie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Joanna S
(niuska1985)
Wiking
a jakie dokumenty im wyslales??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Janek12 napisał:
Mam znajomego, w podobnej sytuacji, który już 6 miesięcy czeka na cokolwiek z Nav u.
Pieniędzy ZERO, ...jak narazie.

"....a moj kumpel 12 lat temu zlozyl podanie o zasilek i czeka pod mostem do tej pory, czeka i czeka, przez ten stres zwiazany z czekaniem nie jest wstanie podjac zadnej innej pracy, jego praca to czekanie....a najgorsze jest to, ze nav nic nie robi w tej sprawie,nic, wogole, a on nawet meldunek pod mostem sobie zalatwil....ma tam tv, mikrofale, sofe, lodowke i nawet sciane jedna ma.....wszystko z "gis bort" "

"... a moj byly sasiad tez czeka na cokolwiek z Navu a tu NIC, ja sam czekam na cokolwiek z norsk tiping a tu tez NIC, wszysycy maja wszystkich w doopach..."

wiec chyba wniosek jest taki, ze jedyny pewniak, ktory dostaniesz z navu to...NIC

oj Janek, Janek...wiesz co to jest Panda???

rumun siedziacy na chodniku, zaczepiajac ludzi mowi... Pan..da, Pan..da, lub...

poltun idacy do navu i szepczacy ... Pan..da...Pan..da
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
And1981 napisał:
Witam.
Mam pytanie odnosnie zasilku chorobowego.
Jestem na zwolnieniu lekarskim na terenie polski od maja i do tej pory nie otrzymalem zadnej decyzji z NAV-u w tej sprawie,a mialem ja otrzymac 2 tyg. temu.
Czy ktos sie orientuje jak dlugo trwa taka procedura??

Dzieki i pozdrawiam

po 0, nie wiem jakiej odpowiedzi sie spodziewasz skoro nie napisales zadnej konkretnej informacji..

po 1, czy zwolnienie dostales od norweskiego lekarza czy polskiego?
jezeli od polskiego to mozesz je sobie w...sadzic bo obecne przepisy mowia o tym, ze lekarz wypisujacy zwolnienie musi miec do tego uprawnienia inaczej nav nie bedzie rozpatrywal wogole takiego zwolnienia....

po 2, aby otrzymywac pieniadze z nav musisz przebywac na terenie Norwegii, chyba ze stan zdrowia nie pozwala na transport ale musisz o tym poinformowac pisemnie Nav....

po 3, zadzwon do Navu i zapytaj sie co sie dzieje z twoimi pieniedzmi za chorobowe i dlaczego tak dlugo to trwa...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok