Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Sezon grzybowy rozpoczety - Norwegia

Czytali temat:
Bogdan Wiewiorski Józef bujnowski Łukasz Grochot kamil perła Joanna Kuchnicka tomasz gonciarz Ania Kozioł pawelboro Rafał81 Grzybkiewicz lesz1001 Piotr 22 (4530 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Wybralismy sie pod wieczor na okonie na nasze ulubione miejsce w Romeriksåsen i jak wysiadlam z samochodu, to bylo tylko "o jesssuuuuu" Skalniak na to "Polacy nie lowili tu od 2 dni"
Zgarnelam tylko to co wokol samochodu(kozlaki, prawdziwki - zdrowiusienkie, absolutnie nie tkniete ), bo mnie okonie bardziej korcily (ja sztuk 5, skalniak tylko 3).Wlasnie sie susza(grzyby, nie okonie )

Ze wzgledu na lipcowe upaly i kilkutygodniowa susze w poludniowej Norwegii, grzybow niestety nie bylo. Po ostatnich deszczach sie "zagrzybilo. Sezon grzybowy 2013 uwazam za otwarty
Wariaci do lasu ! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
A już bałam się, że nic z moich grzybobrań nie będzie! Dzięki za wiadomość!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Lindemans napisał:
Wybralismy sie pod wieczor na okonie na nasze ulubione miejsce w Romeriksåsen i jak wysiadlam z samochodu, to bylo tylko "o jesssuuuuu" Skalniak na to "Polacy nie lowili tu od 2 dni"
Zgarnelam tylko to co wokol samochodu(kozlaki, prawdziwki - zdrowiusienkie, absolutnie nie tkniete ), bo mnie okonie bardziej korcily (ja sztuk 5, skalniak tylko 3).Wlasnie sie susza(grzyby, nie okonie )

Ze wzgledu na lipcowe upaly i kilkutygodniowa susze w poludniowej Norwegii, grzybow niestety nie bylo. Po ostatnich deszczach sie "zagrzybilo. Sezon grzybowy 2013 uwazam za otwarty
Wariaci do lasu ! .

jezusmaria !!!! leeece na grzibi !!! , gdybym sie znal co zbierac.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
145 Postów
Zenek Sprochenek
(Optimus_Anihilacja)
Stały Bywalec
Na grzyby podobno najlepszy Daktarin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
dzięki własnie rozmyślałam czy wyruszać .........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Polecam male, przydrozne brzozy - wlasnie przynioslam 59 szt. (kozlaki i czerwonolebce)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Tylko biedota zbiera grzyby
a potem na obiad malutka rybka w sosie grzybowym

kilka cytatow
GRZYBY I INNE RUNO LESNE ZBIERA TYLKO BIEDOTA I NIEUDACZNICY

Spaliłbym się ze wstydu przed moimi niemieckimi przyjaciułmi gdyby mnie zobaczyli zbierającego grzyby. Grzybki na Wigilię przysyła mi mama .

Zbiorem runa leśnego zajmuje się plebs i biedota

grzyby i inne runo leśne zbiera tylko biedota i plebs. Wstydziłbym się, gdyby ktoś znajomy zobaczył mnie w lesie zbierajacego

nawet przepisy biedoty sa
wizaz.pl/kulinaria/przepis,1083,fuszer-z...ki-lwowskiej-biedoty
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
widac pewnie ubogi na umysle

nie zastanawiałeś się nad pracą kaskadera? albo dublera w filmach z dzikimi zwierzętami? predyspozycje umysłowe już masz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
czesiu, patim zeby mi "dowalic" (w jego chorym mniemaniu) gotow jest na wszystko
Stara sie chlopina jak moze, trzeba to docenic
Jesli chodzi o Norwegow, to zwykla kurka nie jest tak popularna, jak jesienna zwana trabkowa. Wtedy lasy sie zaludniaja calymi rodzinami . Jest bardziej aromatyczna, znakomicie komponuje sie jako sos do pieczenego mieska. Suszona i rozdrobniona, jest aromatycznym do datkiem do wszelkich sosow (w norweskich sklepach sprzedaja ja wlasnie suszona, oprocz tego, ze sa pelne skrzynki na zieleniakch).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok