Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pobyt w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(2616 niezalogowanych)
7 Postów
Jadzia Bednarek
(delikat60)
Wiking
Witam może ktoś mi pomoże odpowiedzieć na następujące pytanie.Jestem w Norwegii u męża w odwiedzinach( przyjeżdżam na trzy miesiące) mąż z naszym dzieckiem mieszkają tam legalnie,on pracuje a dziecko chodzi do szkoły.Nasze małżeństwo chyli się ku upadkowi.Czy mogę starać się o stały pobyt w Norwegii bez połączenia rodzin. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
wystarczy isc do pracy
to nie Polska z alimentow nie przezyjesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Jesli jeszcze jestescie małżeństwem a Twój mąż ma pozwolenie na pobyt to nalezy Ci sie pozwolenie . I nie myl tego z łączeniem rodzin to jest całkiem inna sprawa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
delikat60 napisał:
mąż z naszym dzieckiem mieszkają tam legalnie,on pracuje a dziecko chodzi do szkoły
może już ty tu się nam nie zjeżdżaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Jesli jeszcze jestescie małżeństwem a Twój mąż ma pozwolenie na pobyt to nalezy Ci sie pozwolenie
a na jakiej podstawie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Jadzia Bednarek
(delikat60)
Wiking
Barzo dziękuję za odpowiedż tylko jak i gdzie załatwić to pozwolenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Jadzia Bednarek
(delikat60)
Wiking
Jeśli chodzi o kasę to ja w czsie mojego pobytu potraiłam o to zadbać pracując dorywczo i jeśli nie chcesz pomóc to nie komentuj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Patim, na takiej samej jak dostalo pozwolenie ich dziecko jeśli oczywiście sa nadal małżeństwem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Najlepiej udaj sie do najbliższego UDI ale to i tak twoj mąż musi wystąpić o pozwolenie , w oslo to jest zalatwiane od reki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
robertoslo2 napisał:
Patim, na takiej samej jak dostalo pozwolenie ich dziecko jeśli oczywiście sa nadal małżeństwem
Sa tylko dwie mozliwosci - albo na laczenie rodzin albo jak ma sie legala prace.
Dziecko ma pozwolenie na zasadzie laczenia rodzin.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok