Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kilka pytań dotyczących .. no własnie :) - Norwegia

Czytali temat:
beneksbaat beneksbaat Krystian Skrzypczyk Adrian Kul Piotr 3 (1221 niezalogowanych)
7 Postów
Mati Niewazne
(Noizer)
Wiking
Witam,
jestem na forum nowy, byc moze temat ten powinien wyladaowac w innym dziale, ale za pewne tutaj dostane odpowiedz.
Ostatnio na internecie, dokladnie na gazetapraca natrafilem na oferte, pan podal tylko numer tel. i w temacie platformy wiertnicze praca, kontakt..
Zadzwonilem przez pierwsze kilka dni pan za bardzo nie mial ochoty gadac, tak jakby nie wiem, byl znudzony kolejnymi telefonami, albo mowil ze nie ma czasu albo wykrety..
dzisiaj udalo mi sie z nim w koncu pogadac, niby gosc przez tel wydaje sie ze wie o co chodzi..

(zadne automatyczne sekretarki itp. tak jak w innej ofercie która widzialem pare dni temu, ale doszukalem sie ze tamta oferta to bubel, 25tys.zł, i potem sie okazalo ze gosc to tlumacz i na tym zarabia hajs po prostu) no ale wracajac do mojego tematu..

Pan zapytal jaki mam zawod, no wiec mowie ze zaden powiazany z mechanicznymi badz technicznymi sprawami, pan powiedzial do rzeczy.. no to mówie ze jestem inzynierem rolnictwa, specjalizacja: ekologiczne rolnictwo, ale ze chyba takich tam nie potrzebuja, powiedzial ze wrecz przeciwnie, ze ludzie do spraw srodowiska, rowniez pracuja na platformach wiertniczych.. drugie pytanie bylo co to jest za firma, to kurcze albo ogluchlem na chwile, ale cos tam pan powiedzial i dodal ze posrednictwo w polsce czy cos takiego.. mysle no ok..

pytal tez ile mam lat, mowil ze mozna robic kursty itp. ze na poczatku stawka do 8klocków dolarów amerykańskich miesiiecznie, potem stawka w zaleznosci od doswiadczenia itp. sie zwieksza.. mysle no to kolejny plus..

no i potem pan powiedzial ze jesli jestem zainteresowany, to zebym przeslal mu smsem dane itp. to on wysle mi kwity potrzebne do realizacij dalszego postepowania po czym 2tyg. trzeba czekac na odezwe, wszystko fajnie, tylko ze ten pan dodal ze koszt to bedzie 80 zł płatne przy odbiorze

i tutaj jest najwiekszy znak zapytania, czy to jest kolejny oszust, czy myslicie ze mozna sprobowac ? 80 zł niby malo, ale wyrzucac w "błoto" to tez nie bardzo..

oferta fajna, nie powiem, ale z tego co czytalem na internecie to jest duzo oszustów, a moim zdaniem lepiej zapytać Was, ludzi ktorzy mieszkaja, badz tez szukali pracy w Norwegii jak ja i maja z tym wieksze doswiadczenie..

z góry dzieki za odpisanie,
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
moze daj namiary na tego co cie namowil na studiowanie rolnictwa ekologicznego
jakos sprobujemy mu wybic z glowy takie pomysly
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mati Niewazne
(Noizer)
Wiking
juz za pozno, niestety..

prosze o odpowiedzi dotyczace tematu, naprawde zalezy mi na zalapaniu sie do pracy w Norwegii, dlatego prosze o powazne odpowiedzi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dla ciebie pozno
ale moze innych uda sie ocalic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Noizer napisał:
jestem inzynierem rolnictwa, specjalizacja: ekologiczne rolnictwo, ale ze chyba takich tam nie potrzebuja, powiedzial ze wrecz przeciwnie, ze ludzie do spraw srodowiska, rowniez pracuja na platformach wiertniczych..
Tak logicznie myslac, to co niby ci od srodowiska robia na platformie wiertniczej?

No i zapomnial ci ten gosciu powiedziec, ze bez kursu bezpieczenstwa (sikkerhetskurs) to nawet nogi na platformie nie postawisz. Koszt tego kursu w Norwegii to okoli 20 tys. NOK.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
i zapomnial dodac ze nawet ostatnio Norwegom to wcale tak latwo nie przychodzi
i oni tez sie niezle musza nakombinowac aby na platformy sie dostac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mati Niewazne
(Noizer)
Wiking
nie nie, ten czlowiek mowil o kursach, wymieniał, w tym takze ten bezpieczeństwa i mowil ze sa platne, odtracane potem sa pieniadze z wyplaty,

tak samo wlasnie jak kolega wyzej, tez w pierwszej chwili pomyslalem o tym co ma srodowisko wspolnego z platformami i wydobywaniem ropy, no i jak sie okazalo "cos tam" niby ma, z tego co wyczytalem na google..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
Dzieki Noizer!
Potwierdzasz moja teorie: student (nawet byly!) = idiota!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Noizer napisał:
nie nie, ten czlowiek mowil o kursach, wymieniał, w tym takze ten bezpieczeństwa i mowil ze sa platne, odtracane potem sa pieniadze z wyplaty,

tak samo wlasnie jak kolega wyzej, tez w pierwszej chwili pomyslalem o tym co ma srodowisko wspolnego z platformami i wydobywaniem ropy, no i jak sie okazalo "cos tam" niby ma, z tego co wyczytalem na google..

Wiem, ze chcialbys zeby to byla prawda, ale podejrzwam, ze nie jest.
Jezeli chcesz to sam sobie zobacz oferty prac na platformie i sprawdzisz czy potrzebuja ludzi od srodowiska:
www.finn.no/finn/job/fulltime/result?sor...amp;keyword=offshore
tjenester.nav.no/stillinger/stillinger?q=offshore
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Mati Niewazne
(Noizer)
Wiking
jezeli oceniasz ludzi na podstawie kilku postów, to pokazuje to kto jest prawdziwym idiotą..
widocznie zapytać człowiek nie moze nawet, bo niektorzy odrazu zjadą, Ty pewnie nie miales problemu i wszystko wiedziales doskonale sam jak zalatwic, itp. prawda ?

albo po znajomosci, albo rodzinka zalatwila ktora jest zagranica..
a niektorzy musza kombinowac i szukaja byle czego, aby zarobić, ale taki jeden bencfał sie odezwie, nie wnosząc nic do tematu!

takie posrane zasady, ale mam nadzieje ze ktos tutaj jest ogarniety i odpowie konkretnie na moje pytanie czy warto, czy to po prostu kolejna sciema..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok