Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dziecko moze rozpoczac szkole bez numer person?? - Norwegia

Czytali temat:
(325 niezalogowanych)
3 Posty

(hauko)
Wiking
witam, bede miala w nastepnym tygodniu kontrakt.zarejestrowalam sie w udi.mam termin na 2 wrzesnia.i co teraz? mam 7 letnie dziecko. czy bedzie moglo isc do szkoly w sierpniu? jestem samotna matka, czy potrzebuje pozwolenie ojca dziecka na rozpoczecie szkoly w norwegi? jak to ogarnac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
S P
(sab1)
Wiking
moze idz do szkoly i zapisz malucha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Przede wszystkim, potrzebujesz zgody ojca na zamieszkanie dziecka w Norwegii - bez tego nigdy nie zalegalizujesz jego pobytu, chyba, ze ojciec ma odebrane prawa rodzicielskie lub zawieszone wykonywanie wladzy rodzicielskiej (czasowo, lub bezterminowo). Do szkoly mozesz sprobowac zglosisc, ale jesli jeszcze nawet Ty nie masz nr. personalnego (chyba, ze masz juz tymczasowy), to nie wiem jak to potraktuja.Wydrukuj sobie swoje potwierdzenie zlozenia aplikacji do UDI -moze to wystarczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
S P
(sab1)
Wiking
ja zapisalam dziecko w styczniu do 5 kl bez nr. bez rej. na policji bylo bez problemu .Po 2 tygodniach dostala trzy razy w tygodniu tumacza raczej nierobia problemow,a dla dziecka lepiej wczesniej niz pozniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Margaret1975)
Stały Bywalec
taaaaa. nikt nie pyta sie za bardzo i nie czepia o brak personnummer w szkole.zapisz dziecko. moze uda Ci sie sprawy z ojcem przez ten czas poukladac.

jak masz dobre stosunki z ojcem dziecka, to niech o n ci wysle dokument swiadczacy ,ze wyraza zgode i juz. po klopocie na policji.

oczywiscie potweirdzony u adwokata.

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok