Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Od 15.12 zamówisz kartę podatkową w Norwegii na 2026 rok!

Zamów

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Skazany za pestki moreli - Norwegia

Czytali temat:
do misie (1548 niezalogowanych)
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
Słyszałam o tej witaminie i jej właściwościach w walce z nowotworem. Pytanie rodzi się następujące: Gdzie można ją kupić ? Słyszałam, że nigdzie. Koncerny farmaceutyczne zbyt wiele mają do stracenia, gdyby rak nie zjadał ludzi. Pomyślmy ile milionów leków w dodatku nieskutecznych jest codzień podawanych i przepisywanych pacjentom chorującym na nowotwory.
Koncerny rządzą światem, niestety, a my jesteśmy przez nie kreowani jak szczury loboratoryjne.
Koncerny żywnościowe - modyfikowana żywność, konserwanty itp. To po to aby podupadać na zdrowiu i nakręcać rynek farmaceutyczny.
Co do osadzenia tego faceta to przypomniał mi się taki film pt. " Olej Lorenza" czy ktoś oglądał ?
Jak dobrze pamiętam w jednej z głównych ról grała Susan Saradon.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
widzę, że nie interesuje Was ten temat, wiem trudny do zgryzienia, ale ja uważam, że jest przełomowy dla Nas i naszych dzieci. Dla tych którzy nie lubią czytać:www.dailymotion.pl/video/x9olsb_swiat-bez-raka_lifestyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
asiu,temat jest o tyle trudny,ze ta witamina jest przedmiotem zarabiania niezlych pieniedzy
aukcja.onet.pl/show_item.php?item=839751938
jezeli rzeczywiscie jestes zainteresowana tematem,radze udac sie na fora,gdzie doswiadczeniami z ta witamina dziela sie ludzie chorzy na raka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
asia68 napisał:
widzę, że nie interesuje Was ten temat, wiem trudny do zgryzienia, ale ja uważam, że jest przełomowy dla Nas i naszych dzieci. Dla tych którzy nie lubią czytać:www.dailymotion.pl/video/x9olsb_swiat-bez-raka_lifestyle

Nie tyle może co nie interesuje,co trzeba trochę czasu żeby się zaznajomic asiu
Druga sprawa, to że przyzwyczajono nas już do pigułek i nie jest tak łatwo się przestawić,
tym bardziej kiedy nie boli nic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
truskawkowa napisał:
asiu,temat jest o tyle trudny,ze ta witamina jest przedmiotem zarabiania niezlych pieniedzy
aukcja.onet.pl/show_item.php?item=839751938
jezeli rzeczywiscie jestes zainteresowana tematem,radze udac sie na fora,gdzie doswiadczeniami z ta witamina dziela sie ludzie chorzy na raka

ale można jeść naturalna a nie chemie:

Najwyższe stężenie "witaminy B17" można znaleźć w przyrodzie

Pestkach lub nasionach owoców:

jabłka, moreli, wiśni, nektaryn, brzoskwiń, gruszce, śliwek,
Fasoli:

bób (Vicia faba L.), ciecierzyca, soczewica (skiełkowana), fasola półksiężycowata , mung (skiełkowana), fasola ozdobna(Phaseolus coccineus).
Orzeszkach:

gorzkie migdały, macadamia(podobne do laskowych), nerkowca

Jagodach:

Niemal wszystkie dzikie jagody. Jeżyny, aronii, żurawiny błotnej, dziki bez (Sambucus L. ), malin, truskawek.

Nasionach:

lnu, sezamu, chia(Salvia hispanica)- czyli oleiste

Trawach:

Akacja (Acacia Mill.) , alfalfa (skiełkowana), wodnych trawach, sorgo alepejskie (Sorghum halepense (L.) Pers.) , trojeść amerykańska (Asclepias syriaca), pszenica(trawa).
Ziarnach:

kasz owsa, jęczmienia, brązowego ryżu, gryki, kasz,chia, lnu, prosa, żyta, wyki, pszenicy(jagody).

I innych:

Pędach bambusa, fuschia roślin, Sorgo (Sorghum Moench) , dzikiej hortensji, cis drzewa (igieł, świeże liście) (cis jest trujący! nie wiem kto takie rzeczy wmawia ludziom!).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
a czy Ty wiesz ile tego trzeba zjesc?
czy wiesz,ze spozycie około 50-60 gorzkich migdałów (około 5-10 w przypadku dziecka) może spowodowac smiertelne zatrucie z powodu porazenia osrodka oddechowego,bo w zetknieciu z kwasami zoladkowymi z amigdaliny uwalnia sie cyjanowodor?

tylko prosze Cie,poniewaz podajesz sie za"profesjonanego masazyste",czyli mysle,ze jestes ogolnie wyksztalcony w kierunku medycznym i masz przynajmniej magistra rehabilitacji,zebys nie podawal mi jako odpowiedzi tekstow z serwisu,gdzie obok artykulu o cudownych wlasciwosciach amigdaliny znajduje sie artykul pt"tajemnice najwiekszych uwodzicieli" czy"10 najwiekszych fantazji seksualnych kobiet"

w dalszym ciagu nie rozumiem,dlaczego tego typu tematy pojawiaja sie na forum norwegia,dlaczego nie sa dyskutowane na forach dla ludzi chorych na raka,ktorzy moga podzielic sie doswiadczeniami w stosowaniu amigdaliny i maja zglebiony temat od podszewki,wiec bedziesz mogl z nimi przeprowadzic konstruktywna dyskusje za i przeciw
czemu ma to sluzyc??
nie jestem ignorantka medycyny naturalnej,sama stosuje rozne kuracje,ale o ich sensie nie rozmawiam na forum motoryzacyjnym,gdzie na 5 tys uzytkownikow konstruktywna dyskusje moge podjac z dwoma
medycyna natuiralna nie jest bez ograniczen bezpieczna i wymaga kontroli
tak samo skutecznie mozna sobie zrobic krzywde przyjmujac ziola czy witaminy,jak i leki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok