Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pytanie do Mam :) - Norwegia

Czytali temat:
(347 niezalogowanych)
29 Postów

(KlaudiaHarazin)
Wiking
jak w tytule czy mamuski dzieciaczkow moga napisac co potrafily ich pociechy 6 miesieczne ?i jest jakas mamusia ktorej dzieciaczek ma alergie i AZS(atopiwe zapalenie skory)?chodzi mi o to jaka jest opieka w Norwegii takiego dzieciaczka tak samo jak w pl czy gorzej jezeli chodzi o te sprawy? pytam bo w UK to tragedia pod tym katem,chcialabym pare porad doswiadczonych mam moja mala ma azs i lekarze u nas daja tylko masci sterydowe a nie wykluczaja alergenu ktory ja uczula juz ponad 3 miesiace chodzimy do GP i caly czas to samo egzma i wszystko ale to przeciez z czegos sie bierze tu kazdy mowi ze w uk nie znaja sie i to prawda,stwierdzili ze jak sluzu nie ma czy krwi to wszystko ok a jak sie pojawil sluz dosyc sporo to ze zas cos innego masakra,plamy 3 miesiace sa i nie schodza nic masci tez nie pomagaja a co ja moglo uczulac jak do 6 miesiaca dalam tylko mleczko,mleczko aptamil lekarz tez nie zalecal zmieniac,nizej daj zdiecie coreczki jakie to plamki ma na zgieciach w kolanach tez ma i raczkach teraz juz troszku lepiej bo pojawia sie schodzi po smarowaniu ale po paru dniach na nowo....jakie sa wasze doswiadczenia z tym? w pl jakbysmy byly to by lepiej napewno bylo ale co zrobic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(marciano13)
Wiking
hej, zastanawiam się czy Ty kiedykolwiek czytałaś jakiś post na Moja Norwegia ?? Bo w/g mnie to na pewno tego nie robiłas tylko wbiłaś tu swoją prośbę o głosowanie. No trudno stało się i już się przekonałaś że na tym portalu MN POLAK POLAKOWI WILKIEM !!!! Już nie jedna osoba napisała prawdziwe słowa że ----- POLAK JAK CI NIE POMÓGŁ TO ZNACZY ŻE CI NIE ZASZKODZIŁ ---- lepiej było na FB lub NK swoją prośbę przekazać aniżeli TUTAJ !!
Na MN jest kilku pseudo POLONORKÓW typu Jasta itd. itp. co niby w NO siedzą zarabiają krocie itd. a założę się że to są zwykłe upasione komputerowe wieprze co cały dzień przed monitorem wysiadują w pampersach i srają pod siebie ( pozdrowienia dla nich ) ale cóż każdy człowiek ma swoje hobby !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
marciano13 napisał:
hej, zastanawiam się czy Ty kiedykolwiek czytałaś jakiś post na Moja Norwegia ?? Bo w/g mnie to na pewno tego nie robiłas tylko wbiłaś tu swoją prośbę o głosowanie. No trudno stało się i już się przekonałaś że na tym portalu MN POLAK POLAKOWI WILKIEM !!!! Już nie jedna osoba napisała prawdziwe słowa że ----- POLAK JAK CI NIE POMÓGŁ TO ZNACZY ŻE CI NIE ZASZKODZIŁ ---- lepiej było na FB lub NK swoją prośbę przekazać aniżeli TUTAJ !!
Na MN jest kilku pseudo POLONORKÓW typu Jasta itd. itp. co niby w NO siedzą zarabiają krocie itd. a założę się że to są zwykłe upasione komputerowe wieprze co cały dzień przed monitorem wysiadują w pampersach i srają pod siebie ( pozdrowienia dla nich ) ale cóż każdy człowiek ma swoje hobby !!!

Tiaaa
Zapomniales tylko dodac najwazniejszego - co potrafila Twoja pociecha, jak miala 6 miesiecy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Klaudia po pierwsze zmien mleko! jezeli ono nie bylo wykluczone z diety dziecka to to zrob, bo jak lekarz moze powiedziec, ze wszystko jest ok i mleka nie zmieniac..skoro tego nie sprawdzil? u mnie to bylo jako pierwsze wg opini lekarza...
jezeli juz podajesz kaszki to kup tutaj Sinlac www.dziecko.nestle.pl/produkty/sinlac/ct...9/productid/180.aspx

masci u nas byly tez stosowane rozne... ale pamietam,ze mala byla kapana w Oilatum www.i-apteka.pl/product-pol-1701-OILATUM...i-leczniczej-IR.html i smarowalam ja po kapieli tez kremem z tej serii..

duzo bylo w tym temacie pisane na forum dla mam....
www.mojanorwegia.pl/forum/view/227/mamy_...mamy_w_norwegii.html stron jest duuzo...ale moze znajdziesz odpowiedzi na swoje rozne pytania...

a co porabiala moja pociecha majac 6mcy... spala, jadla, robila w pampera smiala sie, obracala, trzymala sama butelke do picia, siedziec samodzielnie zaczynala, w chodaku podskakiwala... tyle pamietam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
Witam moja corcia ma teraz 6 miesięcy i tydzień. U nas rownież pojawił się problem ze skóra od 2 miesiąca życia, lekarz małej w helsestasjon twierdził ze to hormony jednak po 1,5 miesiąca podczas pobytu w Polsce poszliśmy do lekarza który stwierdził u małej skaze bialkowa kazał zmienić mleko i stosować ciekla parafine, troszkę nie wierzylismy w ta skaze ponieważ ani ja ani maz i nikt w rodzinie nie ma żadnej alergii na cokolwiek stosowalismy więc parafine ale bez zmiany mleka mała miała coraz wiecej plam wróciliśmy do helsestasjon lekarz dalej twierdził ze to na pewno nie skaza, po kilku tygodniach skończyła nam się herbata z hipp ułatwiająca trawienie która stosowalismy od 1 miesiąca ponieważ miała corcia straszne kolki, podawalam w tym czasie herb. Z samego kopru i problem zniknął w mgnieniu oka okazało się ze w tamtej herb. Jest rumianek który wyruszał skórę naszej corci, czasami warto posłuchać lekarza w norge myśle ze oni maja lepsza intuicje z kolkami pomógł nam lekarz w Polsce tutaj nie chcą podawać nic dziecku musi wytrzymać i już u nas kolki trwały od 23 do 4 rano i po każdym jedzeniu przez godzinę a jadła co 2,5 więc nie miała latwo szukalismy pomocy nawet na pogotowiu,jeżeli chodzi o umiejętności to potrafimy się już obracać z brzuszka na plecaki i odwrotnie, mamy dwa duże białe zabki, mówimy tata, śmiejemy się na głos i siedzimy prawie samodzielnie nie licząc poduszek pozdrowienia dla Twojej pociechy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok